ΧΑΜΟΣ/ ΟΛΑ τα σενάρια και πιθανά σταυρώματα [Μέρος Α’]

0

Πανικός στη βαθμολογία λίγες ημέρες πριν ολοκληρωθεί η ρέγκιουλαρ σήζον του Χειμερινού Πρωταθλήματος. Σενάρια επί σεναρίων και εκπλήξεις καθιστούν το σκηνικό των πλέι-οφ… δυσεπίλυτο γρίφο. Πάμε να δούμε πως διαμορφώνονται τα σενάρια προ των πυλών της 13ης αγωνιστικής.

Γροθιά Κερύνειας

[Vs EUC Alumni Warriors] – Για τους Κερυνειώτες εκκρεμεί το ντέρμπι κορυφής. Με νίκη είναι σίγουρα πρώτοι. Με ήττα υπάρχει το σενάριο τριπλής ισοβαθμίας (με Warriors & Cyprusbasket) νοουμένου ότι το CB κερδίσει την First Shoot. Αν συμβεί αυτό -στην τριπλή- η Γροθιά έχει ασπίδα και αφετηρία το +11 (που κέρδισε το CB), οι Warriors το -6 (που έχασαν από CB) ενώ το CB έχει τελικό συντελεστή -5. Με νίκη των Warriors με 1 πόντο, η Γροθιά είναι πρώτη, το CB δεύτερο και οι EUC Warriors 3οι. Με νίκη των Πολεμιστών από 2 μέχρι και 8 πόντους η Γροθιά είναι ξανά 1η, οι Warriors 2οι και το CB 3ο. Με νίκη από 9 μέχρι 16 πόντους οι Warriors είναι 1οι, η Γροθιά δεύτερη και το CB 3ο ενώ για να πέσουν οι Κερυνειώτες 3οι θα πρέπει να χάσουν με πάνω από 17 πόντους διαφορά.

CyprusBasket

[Vs First Shoot Basket]

Το CB δεν μπορεί να τερματίσει πρώτο. Θα περιοριστεί είτε στην 2η είτε στην 3η θέση. Αν κερδίσει την First Shoot ισχύουν όσα αναφέραμε προηγουμένως. Αν ηττηθεί και κερδίσουν οι Warriors πάει στις 3 ήττες (σε ισοβαθμία με Δήμο και Think Colour -αν κερδίσουν) οπότε είναι ξανά 3ο αφού τις έχει κερδίσει. Αν ηττηθεί από FSB, ηττηθούν οι Warriors από Γροθιά και Δήμος/Think Colour κερδίσουν είναι 2ο σε τετραπλή ισοβαθμία (με 3ους Warriors, 4η Think Colour και 5ο Δήμο).

EUC Alumni Warriors BC

[Vs Γροθιά Κερύνειας]

Όπως προαναφέραμε, με νίκη από 9 πόντους και πάνω οι Warriors τερματίζουν πρώτοι (νοουμένου ότι κερδίζει το CB). Αν δεν κερδίσει το CB οι Warriors είναι πρώτοι με οποιαδήποτε νίκη ακόμα και 1 πόντο αφού θα ισοβαθμήσουν μόνο με Γροθιά. Με νίκη από 2 μέχρι 8 πόντους (και νίκη CB) οι πρωταθλητές τερματίζουν 2οι. Με νίκη 1 πόντο (και νίκη CB) 3οι, ενώ με ήττα σίγουρα 3οι.

Think Colour

[Vs Blue Cats]

Απλά τα πράγματα για την ομάδα του Πηλαβά. Με νίκη είναι σίγουρα 4η. Με ήττα και ήττα του Δήμου Έγκωμης ξανά 4η. Με ήττα και νίκη του Δήμου πέφτει 5η. Δεν ευνοείται σε καμία πιθανή ισοβαθμία με CB και EUC Alumni Warriors BC.

Δήμος Έγκωμης

[Vs ΕΑΚ]

Ήτανε στραβό το κλήμα το φαγε και ο γάιδαρος όπως λέει η παροιμία. Οι 3 ομάδες που βρίσκονται από πάνω της (πλην της Γροθιάς) είναι οι 3 που την κέρδισαν. Οι Μακεδόνες θα τερματίσουν 5οι και θα συναντήσουν στο 5-12 τους UNIc Senior Eagles εκτός αν δεχτούν δώρο από τις Μπλε Γάτες για να περάσουν 4οι. Ότι και να συμβεί, το πιθανότερο είναι ότι στα προημιτελικά θα δούμε Δήμος Έγκωμης Vs Think Colour.

NBA Friends

[Vs UNIc Senior Eagles]

Παντελώς αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι. Η ευχάριστη έκπληξη του Μπακόπουλου κλείδωσε την 6η θέση ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Βρίσκεται στο ακουστικό για την 11η θέση (αφού θα την συναντήσει στα play-out) ενώ με το αυτί στο ραδιοφωνάκι για το ποιος θα τερματίσει 3ος, αφού αν αποκλείσει τον 11ο, αυτόν θα βρει στα προημιτελικά. Σίγουρα 12οι οι Αετοί του UNIC που περιμένουν τον 5ο.