Χειμερινό/ Τι συμβαίνει στους Μακεδόνες;

0

Τι συμβαίνει τελικά στον Δήμο Έγκωμης; Η 4η στις τελευταίες 5 αναμετρήσεις σκόρπισε προβληματισμό στο στρατόπεδο της ομάδας.

Μπορεί πρακτικά η ήττα από την ΕΑΚ να μην επηρεάζει βαθμολογικά την θέση των Μακεδόνων, αποτελεί όμως πλήγμα στο ψυχολογικό κομμάτι αν αναλογιστεί κανείς και την πορεία που ακολουθεί.

Ολοκλήρωσε το περσινό Χειμερινό σαν φιναλίστ αφού ηττήθηκε στον τελικό από τους EUC Alumni Warriors BC. Μάλιστα η μοναδική ήττα στην ρέγκιουλαρ σήζον ήταν ξανά από τους Απόφοιτους του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου. (Ρεκόρ 10-2) – Στο Ερασιτεχνικό του καλοκαιριού αναδείχθηκε δίκαια πρωταθλήτρια στην Β’ Κατηγορία χάνοντας μόλις ένα αγώνα στην ρέγκιουλαρ σήζον (από τους φιναλίστ UNIc Senior Eagles με buzzer beater του Αλέξανδρου Κομνηνού) (11-1).

Ξεκίνησε το φετινό Χειμερινό με 7-0. Κάτι που μεταφράζεται σε 28-3 ρεκόρ για τους Εγκωμίτες. Από τότε όμως η ομάδα δείχνει να έχει αδειάσει. Στις τελευταίες πέντε αναμετρήσεις η ομάδα δέχτηκε 4 ήττες (Cyprusbasket, EUC Alumni Warriors BC, Think Colour και ΕΑΚ) ενώ κέρδισε μόνο την ΚΕΠ/Δικέφαλος Γερίου.

Έχει χάσει 3 ματς που κρίθηκαν με διαφορά κάτω από 4 πόντους ενώ στο 4ο εξ’αυτών σημείωσε την χειρότερη της επιθετικά επίδοση (44 πόντους). Η απουσία του Ζωγράφου εμφανής όχι μόνο στο αγωνιστικό αλλά και το ψυχολογικό κομμάτι. Οι τελευταίες 3 αναμετρήσεις χωρίς Κατσιαμίδη διογκώνουν το πρόβλημα κυρίως στο αμυντικό και οργανωτικό κομμάτι ενώ οι άμυνες πέφτουν πάνω στον Σπύρου.

Το πάθος και η αυταπάρνηση δεν φαίνονται πλέον στα μάτια των καλαθοσφαιριστών του Πάρη Αγαθαγγέλου και οι επόμενες ημέρες θα χρησιμοποιηθούν για να αντιστραφεί κυρίως το ψυχολογικό κομμάτι και μετέπειτα το αγωνιστικό. Από τους Eagles θα περάσει, και στο βάθος Think Colour. Τα νοκ-άουτ έχουν άλλη αίγλη και ατμόσφαιρα και τα πάντα μπορεί να συμβούν. Είδωμεν…

Coffee House