Χίλιες φορές BCL και 6 ήττες, παρά Europe Cup και νίκες

0

Χίλιες φορές BCL και 6 ήττες, παρά Europe Cup και νίκες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει στο CyprusBasket για τις εμπειρίες που αποκόμισε ο Κεραυνός από τη φετινή του παρουσία στο BCL

Ο Κεραυνός ολοκλήρωσε την παρουσία του στο BCL και προσπαθώ να βρω απάντηση στην εξής ερώτηση.
«Τι είναι καλύτερο; Έξι αγώνες στο υψηλό επίπεδο του BCL και ισάριθμες ήττες ή λίγα παιχνίδια στο χαμηλού επιπέδου Fiba Europe Cup με καλύτερα αποτελέσματα»;
Η προσωπική μου πάντα άποψη με την οποία δε χρειάζεται να συμφωνείτε απαραιτήτως είναι μακράν… η πρώτη επιλογή.
Ο Κεραυνός φέτος έχασε έξι αγώνες, αλλά κέρδισε πολλά περισσότερα πράγματα τα οποία μακροπρόθεσμα κι αν χρησιμοποιηθούν σωστά θα τον ωφελήσουν.
Αρχικά είδε τι εστί το πιο πάνω επίπεδο, κατάλαβε τι χρειάζεται να κάνει για να το προσεγγίσει (και όχι να το φτάσει).
Ο Λειβαδιώτης και οι παίκτες του αντιμετώπισαν ισχυρούς αντιπάλους και αυτομάτως βελτιώθηκαν κι αυτοί. Ο coach μπορεί αν έκλεψε δύο ιδέες, οι παίκτες αντιμετώπισαν καταστάσεις που τους ήταν άγνωστες.
Η ομάδα μπήκε σε κλίμα μίας μεγάλης και σοβαρής διοργάνωσης με υποχρεώσεις στα media, με ταξίδια, με ανέσεις και γενικά βίωσαν εμπειρίες οι οποίες θα τους φανούν χρήσιμες.
Μην περιμένετε να αλλάξει πρόσωπο αύριο. Για να αλλάξει η εικόνα μίας ομάδας σε πολλά επίπεδα (αγωνιστικά, προπονητικά, διοικητικά) χρειάζονται μήνες και σίγουρα μήνες χωρίς Covid -19.
Ο κεραυνός πλέον οφείλει αν επικεντρωθεί στο πρωτάθλημα το οποίο έχω την άποψη πως δε θα είναι εύκολη υπόθεση. ΑΕΚ και Απόλλωνας καραδοκούν ενώ δεν αποκλείεται να ανοίξει κι η όρεξη σε Παραλίμνι και ΑΠΟΕΛ.
Αν μία ομάδα προχωρήσει σε κάποια αλλαγή ξένου και πετύχει κανένα λαβράκι, τίποτα δεν αποκλείεται.

Star Balm