Χριστινάκη: «Μπορούμε κάτι καλό απέναντι στην Ισπανία»

0

Η Εθνική Γυναικών της Ελλάδας έβγαλε αντίδραση και πάθος στον αγώνα με την Λετονία, πέτυχε τον στόχο της και πλέον έχει στρέψει αποκλειστικά την προσοχή της στο αυριανό (18.06.2023, 20.45) παιχνίδι με την Ισπανία. Ένα παιχνίδι που θα κρίνει πολλά όσον αφορά στην πορεία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στη συνέχεια του Ευρωμπάσκετ.

Η Ελεάννα Χριστινάκη μιλώντας για το παιχνίδι με την Ισπανία θεωρεί ότι η Εθνική Γυναικών μπορεί να τα καταφέρει, επισημαίνοντας ότι αφού το έκανε η Λετονία γιατί όχι και η Ελλάδα. Δεν παραγνωρίζει ωστόσο ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά δυνατή αντίπαλο. «Η Ισπανία δεν είναι η ομάδα των προηγούμενων ετών, όμως παραμένει ισχυρή. Θεωρώ ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό. Αυτοί έχασαν από τη Λετονία, εμείς την κερδίσαμε. Πότε δεν ξέρεις…. Θα είμαστε προετοιμασμένες και έχουμε αυτοπεποίθηση, όπως κάνουμε σε κάθε αγώνα».

Η 27χρονη φόργουορντ στο αυριανό παιχνίδι με την Ισπανία θα αντιμετωπίσει αρκετές παλιές της γνώριμες. «Πολλές από τις παίκτριες της Ισπανίας τόσο εγώ όσο και η Μαριέλλα τις είχαμε συμπαίκτριες. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι, τις ξέρουμε και μας ξέρουν. Το θέμα είναι να ακολουθηθεί το πλάνο και να υπάρχει προσήλωση στον στόχο και ομαδικότητα. Μπορούμε να κερδίσουμε αν κάνουμε αυτά που πρέπει. Αφού το έκανε η Λετονία γιατί όχι και εμείς».

Αναφερόμενη εξάλλου στο νικηφόρο παιχνίδι με τη Λετονία η Χριστινάκη πρόσθεσε… «Είμαστε πολύ χαρούμενες για τη νίκη και χαίρομαι κυρίως για την αντίδραση της ομάδας μας. Είδαμε τα λάθη μας στην πρεμιέρα, βελτιωθήκαμε στην άμυνα και στα ριμπάουντ. Αυτό πρέπει να το κάνουμε σε κάθε παιχνίδι ώστε να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Είχαμε πάθος, ήμασταν μαχητικές, πηγαίναμε στα ριμπάουντ και ακολουθήσαμε σωστά το πλάνο, Και όταν γίνονται αυτά τα πράγματα κερδίζεις».