Χρυσές Κορασίδες και άνοδος στην Β’ κατηγορία!

0

Η Εθνική Κορασίδων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην Αλβανία, αφού επικράτησαν στον τελικό με 58-42 της Αρμενίας και κέρδισαν επάξια την άνοδο στην Β’ κατηγορία του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Το συγκρότημα του Θανάση Γεωργίου, αν και μπήκε αγχωμένο στο πρώτο ημίχρονο, στο τρίτο δεκάλεπτο έδειξε την εικόνα με την οποία μας είχε συνηθίσει σε όλη τη διοργάνωση και κατατρόπωσε την Αρμενία, «καθαρίζοντας» την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο.

Στο πρώτο δεκάλεπτο η Εθνική μας για περισσότερο από ένα πεντάλεπτο, είχε σημειώσει μόνο ένα καλάθι (2-6 στο 5′), όμως κατάφερε με την Χρυσοστόμου και την Μιχαήλ να πάρει προβάδισμα μέχρι το τέλος του (12-8).

Το σκηνικό του πρώτου δεκαλέπτου, επαναλήφθηκε στο δεύτερο, αφού για έξι ολόκληρα λεπτά, η Εθνική μας σημείωσε μόνο έναν πόντο (από βολή της Μορφίτη), για να σημειώσει άλλη μία βολή η Πατσαλίδου, 4:30 πριν το τέλος (14-15). Παρόλα αυτά, πήρε το προβάδισμα μέχρι την ανάπαυλα (20-17).

Και ήρθε το καταιγιστικό, τρίτο δεκάλεπτο, όπου η Εθνική μας ομάδα «έπνιξε» αμυντικά την Αρμενία που σημείωσε μόλις πέντε πόντους, ενώ επιθετικά βρήκε τις λύσεις για να σημειώσει 27 (47-22).

Η τελευταία περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού η Εθνική μας έλεγχε τον ρυθμό και έκανε σωστή διαχείριση στο προβάδισμα, φτάνοντας στη νίκη με 58-42.

Κορυφαία για την Εθνική μας η Πατσαλίδου με 17 πόντους, ενώ άλλους 14 είχε η Μιχαήλ (που είχε και 12 ριμπάουντ). Ακόμα 8 πόντους και 12 ριμπάουντ πρόσθεσε η Σωτηρίου, ενώ σημαντικούς πόντους σημείωσαν οι Ευτυχίου (6) και Σάββα (5).

Τα δεκάλεπτα: 12-8, 20-17, 47-22, 58-42

Κύπρος (Θ. Γεωργίου): Μιχαήλ 14, Κουλουμη, Νικολακοπούλου 3, Πατσαλίδου 17, Σωτηρίου 8, Σάββα 5, Φτερουδη, Σιαμπουλλή, Ευτυχίου 6, Χρυσοστόμου 4, Μορφίτη 1, Γενναρη.

Αρμενία (Α. Βατιάν): Γκαμπριελιάν 18, Ζ. Χαχατριάν 2, Ε. Χαχατριάν, Σακιάν 7, Σαργκσιάν, Γκριγκοριάν, Χαϊραπετιάν, Χουναγιάν, Σ. Χαχατριάν, Κρουμίαν 15, Σαρκίς.