Δελτίου Τύπου Συνδέσμου Προπονητών Καλαθοσφαίρισης Κύπρου

0

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Προπονητών Καλαθοσφαίρισης Κύπρου συνήλθε τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 στην πρώτη τακτική συνεδρία μετά την εκλογή του και συζήτησε μεταξύ άλλων θεμάτων τα πρόσφατα αποτελέσματα των Εθνικών μας ομάδων στους ΑΜΚΕ του Μαυροβουνίου και τοποθετείται ως εξής:

Αξιολογώντας τα δεδομένα που υπάρχουν αυτήν τη χρονική στιγμή, με κύρια παράμετρο το μειωμένο χρόνο συμμετοχής των περισσοτέρων διεθνών καλαθοσφαιριστών μας στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας, η σταδιακή μείωση των ξένων καλαθοσφαιριστών είναι επιτακτική ανάγκη ώστε να αυξηθεί τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά ο χρόνος συμμετοχής των κυπρίων καλαθοσφαιριστών. Από την άλλη όμως θα πρέπει παράλληλα να εντατικοποιηθεί η προσπάθεια παραγωγής παικτών υψηλού επιπέδου, ώστε να καλυφθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το μέτρο αυτό.

Η αναλυτική πρόταση θα παραδοθεί απευθείας προς την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης σε προσεχή συνάντηση και αφού ληφθούν υπόψιν οι προτάσεις των μελών μας. Μοναδικός στόχος του Δ.Σ. είναι η υποστήριξη της γενικότερης προσπάθειας για βελτίωση της κυπριακής καλαθοσφαίρισης.

Σύνδεσμος Προπονητών Καλαθοσφαίρισης Κύπρου