Διαιτητές Euroleague στο τουρνουά ΟΠΑΠ «Νεόφυτος Χανδριώτης» / Έρχεται η ελίτ

0

Διαιτητές Euroleague στο τουρνουά ΟΠΑΠ «Νεόφυτος Χανδριώτης» / Έρχεται η ελίτ

Το τουρνουά ΟΠΑΠ «Νεόφυτος Χανδριώτης» βρίσκεται προ των πυλών και το επίπεδο των ομάδων που συμμετέχουν, διασφαλίζει θέαμα από το ψηλότερο καλαθοσφαιρικό επίπεδο.

Οι διοργανωτές που είναι το σωματείο ΕΘΑ Έγκωμης και η PNEUMA Promotions, έχουν μεριμνήσει ούτως ώστε να οργανωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και η κάθε λεπτομέρεια αφού οι απαιτήσεις ενός τέτοιου τουρνουά, με τη συμμετοχή της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, του Ολυμπιακού Πειραιώς και του Λαυρίου, είναι οι μέγιστες.

Μέσα σε πολλά που έχουν γίνει, έχει διασφαλιστεί και η κάθοδος διαιτητών Ευρωλίγκα στην Κύπρο για να διαιτητεύσουν στους πέντε αγώνες του τουρνουά ΟΠΑΠ «Νεόφυτος Χανδριώτης» (9-12 Σεπτεμβρίου), ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει και το γεγονός ότι θα έρθει στο νησί μας και ο αρχιεκπαιδευτής της Ευρωλίγκα Ρίτσαρντ Στόουκς προκειμένου να τους παρακολουθήσει και να αξιολογήσει την απόδοση τους σε μια διοργάνωση ψηλού επιπέδου.

Στην Κύπρο έρχονται έξι συνολικά διαιτητές που σφυρίζουν στην κορυφαία διοργάνωση στην Ευρώπη. Πρόκειται για τους Γάλλους Μαξίμ Μπουμπέρτ και Μεχντί Ντιφαλά, τον Σλοβένο Μίλαν Νέντοβιτς, τον Κροάτη Σρέντεν Ράντοβιτς, το Λιθουανό Σαούλιους Ράσις και τον Ελλαδίτη Βασίλης Πιτσίλκας.

Το τουρνουά ΟΠΑΠ «Νεόφυτος Χανδριώτης» αποτελεί και για τους διαιτητές μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να προετοιμαστούν και να αξιολογήσουν τα δικά τους δεδομένα σε αγώνες άκρως ανταγωνιστικούς. Υπήρχε ενδιαφέρον και από άλλους πολλούς διαιτητές για να έρθουν στην Κύπρο, ωστόσο η Ευρωλίγκα επέλεξε τους έξι που αναφέραμε πιο πάνω, αξιολογώντας πως αυτό είναι το καλύτερο, τόσο για το επίπεδο του τουρνουά, όσο και για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των διαιτητών.

Image


Coffee House