Δρ. Κωστρίκης για PCR -γήπεδα/”Δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένουν!”

0

Ο Δρ. Λεόντιος Κωστρίκης μίλησε στον Super Sport FM 104.0 και στον Χρίστο Παπακώστα, σχετικά με προδιαγραφόμενη απόφαση με την είσοδο του κόσμου (ανεμβολίαστοι) στα γήπεδα με PCR και ήταν… έντονος.

“Δεν ανήκω πλέον στην επιστημονική επιτροπή και δεν γνωρίζω τις αποφάσεις τους. Εδώ μπορεί κάποιος να συγκρίνει το χώρο των οπαδών με το Πανεπιστήμιο. Αυτό που γίνεται σήμερα στη χώρα είναι το safepass. Νομίζω ότι το ίδιο πρέπει να ισχύει και στα γήπεδα. Δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένουν για PCR. Αφού παντού κάποιος μπορεί να χρησιμοποιεί το ράπιντ τεστ. Μπορεί να πάει στην καφετέρια με το ράπιντ. Εγώ θα έλεγα να εφαρμοστεί αυτό το safepass, νομίζω είναι αρκετό για τους φιλάθλους. Φαντάζομαι σε μειωμένη χωρητικότητα, αλλά δεν καταλαβαίνω την επιμονή με PCR.

Η κλινική αποτελεσματικότητα για μένα είναι το ίδιο του ράπιντ και PCR. Γιατί κάποιοι πηγαίνουν στα mall και σε άλλους χώρους με αυτά; Εγώ θα υποστήριζα ότι η είσοδος των φιλάθλων στα γήπεδα δεν πρέπει να διαφοροποιηθεί από το safepass.

Για παράδειγμα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου έχουμε περίπου 5000 άτομα την ημέρα και η είσοδος γίνεται με safepass με απόλυτη επιτυχία. Δεν ξέρω αν υπάρχουν άλλοι λόγοι…”.

Πηγή: kerkida.net