Εγγλέζος στο CB: «Ο Τίγκας στον βασικό κορμό της Εθνικής Ανδρών»

0

Ο προπονητής του Διγενή Ακρίτα, Κώστας Εγγλέζος μίλησε στο CB για τον νεαρό καλαθοσφαιριστή του Απόλλωνα και της Εθνικής Ενόπλων, Φίλιππο Τίγκα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Ο Φίλιππος θεωρώ είναι ένα από τα 4-5 παιδιά το οποίο θα πρέπει να αποτελέσουν το βασικό κορμό της Εθνικής ομάδας Ανδρών. Με τον όρο βασικό κορμό εννοώ τα παιδιά εκείνα όπου η φιλοσοφία και ο σχεδιασμός του παιχνιδιού να στηρίζεται  απόλυτα στα δικά τους χαρακτηριστικά. Εκείνο που με εντυπωσίασε ιδιαίτερα στο  μεταξύ μας αγώνα ήταν η ικανότητα του να διατηρεί υψηλό επίπεδο συγκέντρωσης σε διάρκεια, στοιχείο πολύ σημαντικό σε παιχνίδια που πάνε πόντο με πόντο, όπως λέμε στην προπονητική διάρκειας 40 λεπτών. Το δεύτερο χαρακτηριστικό του παιδιού αυτού είναι ότι καμιά δυσκολία στον αγώνα δεν ήταν αρκετή ώστε να του διατάραξη των εσωτερικό του κόσμο. Υπήρξαν στιγμές στον αγώνα όπου προσπάθησα μέσω επαφών να παίξω με το μυαλό του μέσω επαφών.

Δεν  παρουσίασε καμιά συναισθηματική αντίδραση. Όσον αφορά στην ικανότητα του στο σκοράρισμα εκείνο που παρατήρησα είναι ότι με ιδιαίτερη ευκολία εκτελεί τόσο μετά από τριπλά όσο και σε Catch and shoot.  Μάλιστα με εξαιρετικά ποσοστά από όλες τις αποστάσεις.

Εύχομαι στο Φίλιππο Καλή συνέχεια και να μας χαρίζει τέτοιες εξαιρετικές εμφανίσεις».