Έγραψε ιστορία η Εθνική Γυναικών 3Χ3

0

Την πιο ιστορική στιγμή σε επίπεδο Εθνικών κατέγραψε η Εθνική Γυναικών 3Χ3, που με τη συμμετοχή της στο FIBA 3×3 Europe Cup, το οποίο πραγματοποιείται στην πόλη Γκρατζ, της Αυστρίας, έγινε η πρώτη Εθνική ομάδα της Κύπρου που λαμβάνει μέρος σε τελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που αποτελείτο από τις καλαθοσφαιρίστριες Βεατρίκη Ακαθιώτου, Έλενα Πηλακούτα, Πέτρα Όρλοβιτς και Τιάνα Ράτζα, υπό την καθοδήγηση του προπονητή Ηρακλή Πιττάκα, πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις απέναντι σε αντιπάλους με πολύ υψηλό επίπεδο.

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι ηττήθηκε από την Πολωνία με 22-8, ενώ έπειτα έχασε με 22-15 από τη Λιθουανία.

Για να γίνει αντιληπτό πόση μεγάλη είναι η δυναμικότητα των αντιπάλων που είχε η Εθνική μας στον δ’ όμιλο της διοργάνωσης, αρκεί να αναφέρουμε ότι Λιθουανία και Πολωνία φιγουράρουν στην 3η και 5η θέση αντίστοιχα στην παγκόσμια κατάταξη, τη στιγμή που η Εθνική μας είναι στην 31η θέση. Έστω και αν έχασε κατάφερε να τις κοντράρει και κυρίως τη Λιθουανία.

Παρά το γεγονός ότι δέχθηκε δύο ήττες, η παρουσία και μόνο για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που θυμίζουμε ότι είχε εξασφαλιστεί μετά την κατάκτηση του Χρυσού Μεταλλίου στο FIBA 3×3 Europe Cup Qualifier 2022 τον περασμένο Ιούνιο, αποτελεί τεράστια τιμή και παράλληλα πρόσφερε σημαντικές εμπειρίες.

**Δείτε εδώ φωτογραφίες από την αναμέτρηση με την Πολωνία**