Εκκωφαντικό ντεμπούτο του Δήμου Έγκωμης, “πάτησε” την Τράπεζα Κύπρου!

221

Ο Δήμος Έγκωμης έκανε ονειρεμένη παρθενική εμφάνιση στα σαλόνια της Β’ Κατηγορίας (την 1η αγωνιστική είχε ρεπό) αφού συνέτριψε την ομάδα της Τράπεζας Κύπρου με 54-38 και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις του στη φετινή χρονιά. 

Με το καλημέρα οι “Μακεδόνες” έδειξαν τις προθέσεις τους αφού μπήκαν πολύ σοβαρά σε άμυνα και επιθέση και με κορυφαίους τους 3 -κατά τη γνώμη μας- καλύτερους τους παίκτες (Μιχαηλίδη, Αγαθαγγέλου και Μενοίκου) και κλείνοντας όλους τους διαδρόμους προς το καλάθι τους προηγήθηκαν νωρίς με 17-6. 

Η εγγύηση στον πάγκο των -τυπικά- γηπεδούχων που ακούει στο όνομα Ιωάννης Πέππος δε μπορούσε να δώσει οποιαδήποτε αφορμή για χαλάρωση και με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου οι Εγκωμίτες συνέχισαν από’κει που σταμάτησαν. Με τον “αφηνιασμένο” Λούη Μιχαηλίδη να πετυχαίνει 8 συνεχόμενους πόντους και άξιο συμπαραστάτη του τον Κασουλίδη και με την ομάδα τις Τράπεζας Κύπρου να “χωλαίνει” επιθετικά (σημείωσαν μόλις 13 πόντους στο πρώτο ημίχρονο) εκτόξευσε τη διαφορά στους 24 πόντους (37-13) με τη λήξη του ημιχρόνου με το υπόλοιπο παιχνίδι να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα. 

Στο 3ο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι μετέφεραν το παιχνίδι κοντά στο καλάθι με τους Μενοίκου και Λειβαδά να τραβούν το κουπί στο σκοράρισμα ενώ το rotation άνοιξε με όλο και περισσότερους παίκτες να παίρνουν ευκαιρίες. Η διαφορά παρ’όλα αυτά δεν μειώθηκε αφού το 3ο δεκάλεπτο έληξε με τον πίνακα να γράφει 47-22. 

Όταν οι Λοιζίδης και Δημητρίου άρχισαν να ζεσταίνονται ήταν ήδη πολύ αργά για τους φιλοξενούμενους αφού η ζημιά είχε ήδη γίνει με την ομάδα των Πέππου/Μιραλλάη να σκέφτονται ήδη το επόμενο παιχνίδι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν τη διαφορά για το τελικό 54-38.

*Πρώτη νίκη στην ιστορία των Εγκωμιτών στην Β’ Κατηγορία με ρόστερ και εμφάνιση που αφήνουν υποσχέσεις. 

**Επιθετικό κυρίως το πρόβλημα της ομάδας της Τράπεζας Κύπρου που σημειώνει 34.5 μ.ο στα 2 πρώτα παιχνίδια

***Οι 3 επιθετικοί πυλώνες των Μακεδόνων (Μιχαηλίδης, Αγαθαγγέλου και Μενοίκου) προσφέρουν λύσεις και ευελιξία στον Πέππο και είναι πολύ σημαντικές για την πορεία της ομάδας. 

****Δε μπορούσε να κρύψει τη χαρά και την ικανοποίηση του ο team manager των νικητών μετά τη λήξη της αναμέτρησης

*****Φήμες που αναφέρουν ότι οι φωνές του Πέππου ακούγονταν μέχρι τον κυκλικό κόμβο του Μετρό δεν επιβεβαιώνονται

 

Τα δεκάλεπτα : 17-6, 37-13, 47-22, 54-38

Δήμος Έγκωμης : Μενοίκου 13, Λιόλης 5, Λειβαδάς 6, Κυριάκου 2, Κυριακίδης 2, Αγαθαγγέλου 7(1), Μιχαηλίδης 14(3), Κασουλίδης 5 

Τράπεζα Κύπρου : Ιωάννου 6(2), Δημητρίου 11(2), Λοιζίδης Α. 16, Λοιζίδης Μ. 3(1), Μιστρελλίδης 2