Η “εκτόξευση” του Παπακώστα

0

Η Ομόνοια είχε στόχο να πετύχει την παραμονή της στην κατηγορία, κατεβαίνοντας με ένα πολύ χαμηλό μπάτζετ και με στόχο την αξιοποίηση νεαρών παικτών. Με νίκη σήμερα απέναντι στην Αναγέννηση Γερμασόγειας, αυτό θα επιτευχθεί… Μεγάλο κέρδος είναι η “εκτόξευση” του Κωνσταντίνου Παπακώστα.

Για δεύτερη σερί σεζόν, οι “πράσινοι” αποφάσισαν να επενδύσουν πάνω στον 20χρονο γκαρντ και δικαιώνονται. Ειδικά φέτος η ωρίμανσή του είναι αξιοπρόσεκτη. Ο διεθνής παίκτης ξεχώριζε από μικρός για το επιθετικό του ταλέντο, βγάζοντας μάτια στα εφηβικά. Ωστόσο, πλέον, παίρνει ευκαιρίες και σε επίπεδο αντρικού, δείχνοντας πως έχει υψηλό ταβάνι.

Στα χέρια του Νικόλα Παπαδόπουλου δούλεψε πολύ και εξέλιξε το παιχνίδι του. Καθόλη τη διάρκεια της σεζόν ήταν ρολίστας δίπλα στους ξένους, όντας πολύ ομαδικός και κάνοντας αθόρυβη πολλές φορές δουλειά.

Αυτό συνέχισε να το κάνει και τώρα, με τη διαφορά πως το τελευταίο διάστημα έχει “λυθεί” στο εκτελεστικό κομμάτι. Είναι χαρακτηριστικό πως στα πέντε τελευταία παιχνίδια σκοράρει κατά μέσο όρο σχεδόν 14 πόντους, πράγμα εντυπωσιακό για Κύπριο παίκτη της ηλικίας του. Αποκορύφωμα ήταν η ανάδειξή του σε MVP της αγωνιστικής πριν από δύο εβδομάδες, ενώ και στο πρώτο ματς υψίστης σημασίας για τα πλέι άουτ κόντρα στην Αναγέννηση Γερμασόγειας, ήταν ασταμάτητος.

Από τη νέα σεζόν πήρε την απόφαση να παίξει στις ΗΠΑ σε κολέγιο. Οι παραστάσεις που έχει μαζέψει είναι ήδη σημαντικές. Εκεί θα πάει να δουλέψει σκληρά πάνω στις αδυναμίες του, να γίνει ακόμα πιο αθλητικός και να επιστρέψει σε μερικά χρόνια πιο έτοιμος από ποτέ, έχοντας κάνει και τις σπουδές του…

Coffee House