Έμειναν όρθιοι οι SDC Knights και πήραν το θρίλερ από τον Χαλκάνωρα!

240

Οι SDC Knights έγιναν η πρώτη -χρονικά- ομάδα που έκανε το 2 στα 2 αφού μετά από ένα παιχνίδι ακατάλληλο για καρδιακούς υπέταξε μετά από ΔΥΟ παρατάσεις τον Χαλκάνωρα Ιδαλίου με 47-39. Το παιχνίδι τα είχε ΟΛΑ και καθήλωσε όλους τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο Κλειστό της Αγγλικής Σχολής με τους “Ιππότες” να παρουσιάζονται πιο ψύχραιμοι στις λεπτομέρειες και να παίρνουν τη νίκη. Τον τίτλο του MVP θα μοιράσουμε σε Ανδρέου (9π) και Κούρτογλου (9π) ενώ από τους ηττημένους στράφι πήγε η εξαιρετική εμφάνιση του συγκινητικού Ιεζεκιήλ Παπαδόπουλου (13π).

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η αναμέτρηση αφού μόλις στο 2ο λεπτό το σκορ ήταν 7-6 υπερ της ομάδας του Ιδαλίου και όλα προδίκαζαν για ένα παιχνίδι με ψηλό σκορ. Οι προσδοκίες μας δεν επαληθεύτηκαν όμως με τον Χαλκάνωρα να κλείνει το δεκάλεπτο προηγούμενος με 11-8 με τον Ιεζεκιήλ (Ζακ) Παπαδόπουλο να είναι ασταμάτητος σημειώνοντας 7 πόντους σε αυτό το διάστημα.

Οι “Ιππότες” στη συνέχεια έδειξαν να ζεσταίνονται και με μπροστάρηδες τους Φ.Ανδρέου και Κούρτογλου έβρισκαν πιο εύκολα το δρόμο προς το καλάθι απομονώνοντας κυρίως τον αντίπαλο στο low post, είτε με κάποια σουτ από μέση απόσταση (φαίνεται αρκετά δουλεμένη σε αυτόν τον τομέα) και έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι 20-19.

Με καλάθια των Σκουρίδη και Μπακόπουλου (που ήταν αρκετά άστοχος χθες, μάλλον τον ματιάσαμε) οι Knights προηγήθηκαν με 24-19 για να απαντήσουν οι Δαλίτες με ένα 10-0 σερί (με Μπούκουρ, Παπαδόπουλο και βόμβα τριών πόντων του Πιτζιολή) με τον Παπαχαραλάμπους να καλεί εσπευσμένα σε τάιμ-άουτ. Οι παίκτες του δεν τον απογοήτευσαν και ίσως θα μπορούσαν να είχαν πάρει τη νίκη στην κανονική διάρκεια αφού προηγήθηκαν με 4 πόντους 2μιση λεπτά πριν το φινάλε όμως η απειρία και η κλάση του Χρίστου Διαμαντή έστειλαν το παιχνίδι στο έξτρα πεντάλεπτο.

Η πρώτη παράταση συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο με τις ομάδες να μη μπορούν να λύσουν τις διαφορές τους και με συνολικό σκορ 39-39 οδηγήθηκαν σε δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο χαρίζοντας μας το συναρπαστικότερο -μέχρι τώρα- αγώνα της χρονιάς. Στο 45’ πλέον οι Ιππότες έμοιαζαν να έχουν περισσότερες λύσεις και ενέργεια από την ομάδα του Χαλκάνωρα και με τον παίκτη-προπονητή Πάμπο Παπαχαραλάμπους ν’αναλαμβάνει δράση σημειώνοντας 5 καθοριστικούς πόντους πήραν μια σπουδαία νίκη με 47-39.

Τα δεκάλεπτα : 8-11, 20-19, 27-30, 35-35, 47-39

SDC Knights : Ιωάννου 4, Χαραλάμπους 4, Ανδρέου 9, Κούρτογλου 9, Γάλλος 2, Δημοσθένους 2, Σκουρίδης 7, Μπακόπουλος 5, Παπαχαραλάμπους 5(1)

Χαλκάνωρας Ιδαλίου : Παπαδόπουλος 13, Πιτζιολής 4(1), Λέτσιος 5, Διαμαντή 11, Μπούκουρ 5, Χρίστου 1