Έμεινε ελεύθερος ο ΛεΜπρόν Τζέιμς!

0
ΛεΜπρόν Τζέιμς

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ενημέρωσε τους Καβαλίερς πως δεν θα ενεργοποιήσει τον επόμενο χρόνο του συμβολαίου του και θα μείνει ελεύθερος, ωστόσο θα παραμείνει στο Κλίβελαντ, με στόχο το μάξιμουμ συμβόλαιο με 30 εκατ. δολάρια ετησίως!

“Αγαπώ να είμαι στο Κλίβελαντ. Δεν έχω πρόθεση να φύγω”, είχε δηλώσει ο ΛεΜπρόν στο ESPN λίγο μετά τον θρίαμβο στους τελικούς όπου οδήγησε τους Καβς στο ιστορικό πρώτο δαχτυλίδι στην ιστορία της ομάδας.

Λίγες μέρες μετά, ο “βασιλιάς” ενημέρωσε την ομάδα μέσω του μάνατζέρ του, Ριτς Πολ, πως δεν θα ενεργοποιήσει την οψιόν για την τρίτη και τελευταία σεζόν του συμβολαίου του, ώστε να μείνει ελεύθερος την 1η Ιουλίου! Ομως, αυτό δεν σημαίνει πως προτίθεται να φύγει από την πόλη του. Κάθε άλλο, αφού σκοπεύει να παραμείνει στο Κλίβελαντ με νέο συμβόλαιο, το οποίο θα του αποφέρει τις μάξιμουμ αποδοχές!

Εφόσον ενεργοποιούσε την οψιόν, θα κέρδιζε 24 εκατ. δολάρια για τη σεζόν 2016/2017, όμως με την… ελευθερία του, ο MVP των τελικών στοχεύει στην αύξηση των αποδοχών του ενόψει της αύξησης του σάλαρι καπ το 2017, μένοντας σε κάθε περίπτωση στους πρωταθλητές.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, εφόσον συμφωνήσει για νέο μονοετές συμβόλαιο, ή με opt-out για το επόμενο καλοκαίρι, θα μπορεί να έχει μάξιμουμ 27 εκατ. δολάρια, όμως αν συμφωνήσει για πολυετές συμβόλαιο, θα μπορεί να πιάσει… ταβάνι, με 30 εκατ. ετησίως!

Οι Καβαλίερς, πάντως, είναι έτοιμοι να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του «βασιλιά» και να πληρώσουν τον απαιτούμενο φόρο πολυτελείας, την ώρα που οι εκκρεμότητες που υπάρχουν είναι ο Τζέι Αρ Σμιθ, ο οποίος μένει ελεύθερος, αλλά και τι θα γίνει με τον Κέβιν Λαβ…

sdna.gr