Έναρξη στο πρωτάθλημα με τροχοκάθισμα

0

Έτοιμο να ξεκινήσει είναι το Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Τροχοκαθίσματος, στο οποίο θα συμμετέχουν τρεις ομάδες. Η Nicosia Team Rollers, ο Απόλλωνας και ο Ήφαιστος. Το πρωτάθλημα θα χωριστεί σε 4 αγωνιστικές, όπου η κάθε ομάδα θα δίνει οκτώ παιχνίδια συνολικά μέχρι την ολοκλήρωση του.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά όπου το συγκεκριμένο πρωτάθλημα διεξάγεται κάτω από την ομπρέλα της ΚΟΚ, με την ευχή όπως το άθλημα διαδοθεί περισσότερο τα επόμενα χρόνια, και να δούμε νέες ομάδες να αγωνίζονται στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, δίνοντας δικαίωμα και ευκαιρίες στην άθληση σε συνανθρώπους μας με αναπηρίες.

Για την έναρξη του πρωταθλήματος μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΚ ο προπονητής του Ήφαιστου Λεμεσού, κ. Γιώργος Ομήρου, ο οποίος ανέφερε:

«Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι που επιτέλους το όνειρο μας γίνεται πραγματικότητα και μετά από προσπάθειες οκτώ χρόνων, θα λάβουμε μέρος σε ένα πρωτάθλημα. Παρόλο που οι ομάδες είναι μόνο τρεις, θα μας δοθεί η ευκαιρία να συμμετέχουμε σε ένα πρωτάθλημα με την ελπίδα πως από την νέα χρονιά σε αυτό θα συμμετέχουν περισσότερες ομάδες.

Ήδη είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως θα δημιουργηθεί μία νέα ομάδα στην Πάφο και η ευχή μας είναι να αυξηθούν ακόμα περισσότερο. Είναι μία ευκαιρία να ανθήσει το άθλημα στην Κύπρο και να βγάλουμε παίκτες ώστε τα επόμενα χρόνια να μπορέσει να συσταθεί μία Εθνική Ομάδα η οποία θα συμμετέχει σε ευρωπαϊκούς αγώνες στο μέλλον.

Καλώ όλο τον κόσμο να έρθει και αν δει από κοντά τους αγώνες και να στηρίξει τους αθλητές μας. Επίσης να αναφέρω πως στις ομάδες έχουν δικαίωμα συμμετοχής και αρτιμελή άτομα, τα οποία μπορούν να εγγραφούν και τώρα. Τόσο άνδρες όσο και γυναίκες, όλων των ηλικιών.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στην μεγάλη μας προσπάθεια για να φτάσουμε μέχρι εδώ. Την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης για την στήριξη της, την ΟΠΑΠ Κύπρου για την αγορά των τροχοκαθίσματων, τους εθελοντές που βοήθησαν, και όλους όσους ήταν δίπλα μας.

Είμαι σίγουρος πως καθ’ όλη την διάρκεια της αγωνιστικής μας χρονιάς θα έχουμε πολύ καλούς αγώνες, σε αθλητοπρεπή πλαίσια. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και σε όλους τους αθλητές».

Το πρόγραμμα της 1ης Αγωνιστικής:

Nicosia Team Rollers – Απόλλωνας Λεμεσού (25/2/2017 – 11:00)

Ήφαιστος Λεμεσού – Nicosia Team Rollers (4/3/2017 – 11:00)

Απόλλωνας Λεμεσού – Ήφαιστος Λεμεσού (26/3/2017 – 18:00)