Ένας χρόνος από τον θάνατο του Flip Saunders…

0

Μια ημέρα πριν την έναρξη της σεζόν, οι Timberwolves ανακαλούν την επιρροή του “αρχιτέκτονα” της ομάδας, Flip Saunders, ο οποίος απεβίωσε σαν σήμερα, 25 Οκτωβρίου του 2015.

“Για όλους εδώ μέσα, σήμαινε αρκετά. Αυτός έχτισε αυτή την ομάδα, ήμασταν η δυναστεία του, πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε για να τον κάνουμε περήφανο” είπε ο Ricky Rubio.

“Δημιούργησε αυτό το νεανικό σύνολο και όταν ξεκινάμε να νικάμε παιχνίδια, σίγουρα θυμόμαστε πως αν δεν ήταν αυτός, εμείς δεν θα βρισκόμασταν εδώ σήμερα” συνέχισε ο Shabazz Muhammad.

“Είναι δύσκολο… Όλοι τον έχουμε στις καρδιές μας, τον ευχαριστώ για όλα. Είναι αυτός που με διάλεξε στα draft. Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ” είπε ο Zach LaVine.

Το όραμα του Flip Saunders για την ομάδα, βρίσκεται στα χέρια του Tom Thibodeau. Οι δυό τους ήταν φίλοι για χρόνια, όμως ποτέ δεν είχε περάσει από το μυαλό του Thibodeau ότι θα καταλήξει πρώτος προπονητής.

“Θα μας λείψει πολύ. Ήταν μοναδικός” είπε ο Thibodeau.

“Το όραμά του για την ομάδα, μου το είχε εξηγήσει, μου είχε πει τι θέλει να κάνει, έτσι γνωρίζω αρκετά καλά τα πλάνα του – όμως ποτέ δεν είχε φανταστεί ότι θα κατέληγε εδώ, όμως βλέποντας τους παίκτες και τους χαρακτήρες των παικτών της ομάδας, κατάλαβα αμέσως πόσο μεράκι είχε βάλει σε αυτή την ομάδα”.

“Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε όσα είχε φανταστεί, πραγματικότητα. Έβαλε πολύ δουλειά και πρέπει να φανούμε αντάξιοι” ολοκλήρωσε ο Tom Thibodeau.