Ενωμένο το Κυπριακό μπάσκετ μπορεί τα πάντα

0

Ο Νεοκλης Θεοχαρίδης έζησε από κοντά τη «φούσκα» και βγάζει το καπέλο στην ΚΟΚ και σε όσους εργάστηκαν εκεί. 

Πολλές φορές στο παρελθόν το Cyprusbasket έχει κατηγορηθεί για έλλειψη αντικειμενικότητας ή ότι τα βάζει με… αόρατους εχθρούς. Εμείς εδώ έχουμε μόνο έναν στόχο και προς αυτόν κινούμαστε.

Να βελτιώσουμε το κυπριακό μπάσκετ. Αν κάποιος κάνει κάτι καλό το αναγνωρίζουμε, αν κάνει κάτι προς την αντίθετη κατεύθυνση τον κρίνουμε χωρίς να τον προσβάλλουμε.

Αφορμή για αυτό το κείμενο είναι η ολοκλήρωση της «φούσκας» με τη συμμετοχή Κύπρου, Αλβανίας, Πορτογαλίας και Λευκορωσίας.

Αφήνουμε στην άκρη το αγωνιστικό.

Η σπουδαία νίκη του κυπριακού μπάσκετ ήρθε εκτός παρκέ.

Με πρωταγωνιστή την Κυπριακή ομοσπονδία η οποία διοργάνωσε άψογα την φούσκα και κατάφερε να φέρει εις πέρας ιδανικά την αποστολή της αυτή.

Το ίδιο είχε κάνει η ΚΟΚ και με την «φούσκα» του FIBA Champions League (Και ήταν το πρώτο international basketball event σε όλη την Ευρώπη μετά την διακοπή του covid) αν θυμάστε με τη συμμετοχή του Κεραυνού και του Ηρακλή Θεσσαλονίκης μεταξύ άλλων ομάδων.

Ζήσαμε από κοντά τις μέρες αυτές και οφείλουμε να συγχαρούμε από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο που εργάστηκαν σε αυτή τη φούσκα. Ανθρωποι της ΚΟΚ είχαν φροντίσει να λύσουν όλα τα ζητήματα.

Οι αποστολές αποχώρησαν με χαμόγελο από τη φιλοξενία κι επειδή είχαν λυμένα όλα τους τα προβλήματα. Μόνο το μπάσκετ σκέφτονταν και τίποτα άλλο.

Από τους υπαλλήλους του «The Landmark Nicosia» μέχρι τους security.

Από τους κριτές μέχρι τους δημοσιογράφους.

Και φυσικά στην κορυφή η ΚΟΚ.

Το συμπέρασμα και το μάθημα που βγαίνει είναι πως ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Μπορούμε να διοργανώσουμε κι άλλα τέτοια events αφού κι η FIBA έδωσε συγχαρητήρια. Από τη στιγμή που ο κορονοϊός είναι σε λογικό πλαίσιο μέχρι και εξ αναβολής ματς της Euroleague θα μπορούσαμε να φιλοξενήσουμε.

Δείξαμε πως μπορούμε…

Μπράβο σε όλους!