ΕΠΙΚΟΣ Μεσίνα: “Αν δεν πάμε καλά θα με… απολύσω και θα φέρω άλλο προπονητή!”

0

Ο Ετόρε Μεσίνα αποτέλεσε το μεγάλο… κόλπο της Αρμάνι Μιλάνο, αναλαμβάνοντας χρέη προπονητή, αλλά και προέδρου. Μάλιστα, στις πρώτες του δηλώσεις ξεκαθάρισε πως αν η ιταλική ομάδα δεν πετύχει τους στόχους της θα… απολύσει τον εαυτό του και θα φέρει άλλον κόουτς!

“Έπειτα από πέντε χρόνια στον ρόλο του βοηθού του Γκρεγκ Πόποβιτς, ήθελα πραγματικά να γίνω πάλι πρώτος προπονητής. Δεν θα δεχόμουν πάντως ποτέ τον ρόλο να είμαι μόνο ο πρώτος προπονητής στο Μιλάνο. Αποδέχτηκα την πρόταση επειδή μου προσφέρθηκε επίσης και η θέση του προέδρου του τμήματος μπάσκετ”.

Για το αν θα προσθέσει έναν Αμερικανό βοηθό προπονητή στο τεχνικό επιτελείο: “Ψάχνω τον Αρ Σι Μπιούφορντ (GM των Σπερς), ώστε να κάνω ό,τι και ο Ποπς: να κοουτσάρω. Έχουμε μιλήσει με κάποιους και περιμένω σύντομα μία απόφαση. Ήμουν αρκετά τυχερός να εργαστώ με τους κορυφαίους. Δίπλα στον Πόποβιτς έμαθα πώς να κρατάω πάντα την ομάδα σε ένα υψηλό επίπεδο”.

Για την απόφασή του να βρεθεί στο ΝΒΑ: “Εκείνη την χρονική περίοδο ήθελα να εργαστώ δίπλα σε κάποιους συγκεκριμένους ανθρώπους και για έναν σπουδαίο οργανισμό. Εκεί μου γεννήθηκε η ιδέα ότι ίσως κάποια ημέρα γίνω πρώτος προπονητής. Έφτασα κοντά και αυτό θα με έκανε πολύ χαρούμενο. Δεν ισχύει ότι ήταν κακή εμπειρία και ότι ήθελα να επιστρέψω στην Ευρώπη. Ήθελα να κοουτσάρω ξανά και παράλληλα να έχω την δυνατότητα να επιλέξω και να κατευθύνω το προσωπικό. Όταν γίνει αυτό, απλά θα κοουτσάρω”.

Για το αν μπορεί να καταφέρει να συνδυάσει τον ρόλο του προέδρου με αυτόν του προπονητή: “Εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά στο Μιλάνο, ίσως απολύσω τον Ετόρε Μεσίνα και προσλάβω άλλον προπονητή”.

Για τους στόχους της Αρμάνι: “Θέλω να κατακτήσω το ιταλικό πρωτάθλημα και να φτάσουμε τα πλέι οφ της Euroleague”.

Coffee House