ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ : 32 τελικά οι “επιβεβαιωμένες” ομάδες, πως χωρίζονται οι κατηγορίες;

0

Η Οργανωτική Επιτροπή ζήτησε φέτος -όπως και κάθε χρόνο- από τις ενδιαφερόμενες ομάδες να επιβεβαιώσουν την παρουσία τους στο επερχόμενο πρωτάθλημα ούτως ώστε να γίνει καλύτερος προγραμματισμός. Φυσικά τις προηγούμενες σεζόν οι πλείστες ομάδες δεν έπαιρναν στα σοβαρά την προτροπή της Ο.Ε με αποτέλεσμα να παρατηρείται μια σχετική καθυστέρηση.

Κάτι αλλάζει όμως φέτος αφού όπως ενημερωθήκαμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου 31(!!!) ομάδες δήλωσαν έγκαιρα τη συμμετοχή τους πριν την λήξη της προθεσμίας ενώ λίγο αργότερα η ομάδα που είχε απομείνει (KPMG) απάντησε καταφατικά και έτσι οδεύουμε και επίσημα στο μεγαλύτερο -μέχρι στιγμής- Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα Λευκωσίας που έχει διεξαχθεί ποτέ!

Σύμφωνα λοιπόν με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες της ιστοσελίδας μας οι ομάδες θα διαχωριστούν σε 3 κατηγορίες (Ά, Β´ και Γ’) όπως συμβαίνει τα τελευταία 4 χρόνια ενώ αριθμητικά το πλάνο θέλει 8 ομάδες στην Α’ κατηγορία, 12 ομάδες στην Β’ και άλλες τόσες στην Γ´.

Όσον αφορά την Α’ κατηγορία, τα πράγματα είναι κάπως πιο ξεκάθαρα αφού οι ομάδες που θα συμμετέχουν σε αυτή είναι οι ακόλουθες : NIVEA, ESOBGA, Παλ. Αχιλλέα Cyprusbasket.net, PN99, Ύδρα Ασφαλιστική Blue Cats, Αστυνομία Κύπρου, Απόφοιτοι Παλλουριώτισσας και EUC Alumni Warriors BC. Εικάζουμε (αυτό είναι καθαρά δική μας εκτίμηση) πως το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 2 γύρους (δηλαδή 14 αγώνες ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για κάθε ομάδα) ενώ ίσως υπάρξουν play-offs (θέσεις 1-4) για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Κάτι τέτοιο ενδεχομένως να αδικεί κάπως τις ομάδες που θα παλέψουν για την αποφυγή της διαβάθμισης αφού αυτές θα καθοριστούν στη ρέγκιουλαρ σήζον.

Στη Β’ κατηγορία τα πράγματα είναι κάπως πιο… μπλεγμένα και το τοπίο περισσότερο θολό. Ας πάρουμε σαν δεδομένο ότι στην κατηγορία αυτή θα αγωνιστούν οι δύο ομάδες που υποβαθμίστηκαν πέρυσι (PwC Cyprus, Δικηγορικός Σύλλογος Λευκωσίας), και φυσικά οι δύο που προβιβάστηκαν (Nicosia Wizards, Ε.Α.Κ) σύνολο 4. Προσθέστε σε αυτές τους Bucks1931 (3η θέση) και Δήμο Έγκωμης (4η θέση), Τράπεζα Κύπρου, UNic Senior Eagles και έχουμε 8 ομάδες. Από τις ομάδες που ακολουθούν θεωρητικά την διαβάθμιση (πέρυσι) απέφυγε η EUROBANK ενώ Ελληνική Τράπεζα και KPMG υποβαθμίστηκαν. Θεωρητικά τραπεζικοί και λογιστές πιθανόν να ευνοηθούν από το καινούριο format ενώ θα υπολείπεται ακόμη μία ομάδα για τη 12αδα που ενδεχομένως να είναι η Pegasos Think Colour που τερμάτισε 3η.

Πάμε και στη Γ’ Κατηγορία που μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο με το ενδιαφέρον να βρίσκεται πλέον στα ύψη. Εδώ συναντάμε σίγουρα τους SDC Knights, την ΕΘΑ BIG TEAM, τον Χαλκάνωρα Ιδαλίου, τους Απόφοιτους 2002, την ΑΕΠ Φυλακών, την Κυπριακή Εταιρεία Πιστοποίησης/Δικέφαλος Γερίου καθώς και τους KINGS (2η εκπροσώπηση του Ιδαλίου). Τις 7 αυτές ομάδες θα πλαισιώσουν οι 5 νεοσύστατες ομάδες : ΓΡΟΘΙΑ Κερύνειας, Property Box, El Mundo Developers και η WARGAMING ενώ δεν έχει ακόμη γνωστοποιηθεί η 5η ομάδα.

Σύμφωνα ξανά με… εικασίες και ανεπιβεβαιώτες πληροφορίες που φτάνουν στ’αφτιά μας τα πρωταθλήματα Β’ και Γ’ κατηγορίας θα διεξαχθούν σε ένα γύρο (άρα μίνιμουμ 11 αγώνες) ενώ πιθανότατα θα υπάρξουν play-offs για την ανάδειξη του πρωταθλητή (θέσεις 1-8). Όσον αφορά τους αγώνες κατάταξης (θέσεις 9-12) δεν έχουμε ακόμη ενημέρωση.

Ως εκ τούτου την επερχόμενη αγωνιστική περίοδο αναμένεται να δούμε τους περισσότερους αγώνες που έχουν διεξαχθεί ποτέ σε μία αγωνιστική περίοδο καθώς ο αριθμός 32(!) αποτελεί ΡΕΚΟΡ συμμετοχών στη λίγκα. Περισσότερες φυσικά λεπτομέρειες όσον αφορά τον τρόπο διεξαγωγής, τις ημερομηνίες έναρξης και το format θα γνωστοποιήσει η αρμόδια Οργανωτική Επιτροπή όταν επιλυθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν τα γήπεδα στα οποία θα διεξαχθούν οι αγώνες, τους διαιτητές/κριτές και τις λοιπές λεπτομέρειες.

Το CB θα επανέλθει με αφιέρωμα για ΟΛΕΣ τις κατηγορίες, μεταγραφές, αξιολόγηση της δυναμικότητας και προβλέψεις φέρνοντας κοντά σας με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα αφορούν ένα πρωτάθλημα που θα απασχολήσει φέτος ΠΕΡΑΝ των 500 ατόμων.

Μείνετε συντονισμένοι…