Ερασιτεχνικό από… Οκτώβρη; -Οι τελευταίες πληροφορίες

0

Σας έλειψε το Ερασιτεχνικό; Επιστρέφει τον Οκτώβριο; Ποιες οι σκέψεις της Οργανωτικής Επιτροπής; Που εντοπίζονται οι κυριότερες δυσκολίες; Ποια δομή θα έχει ένα τυχόν έκτακτο -μετά πανδημίας- πρωτάθλημα; Το CB σας παρουσιάζει όλες τις λεπτομέρειες.

Η κάθοδος της πανδημίας είχε ως αποτέλεσμα -μεταξύ άλλων- και τη ματαίωση του Ερασιτεχνικού Πρωταθλήματος Λευκωσίας.
Σαν να μην έφτανε η ακύρωση των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων, το κλείσιμο των κλειστών αιθουσών που αφορούν αθλοπαιδιές απομάκρυνε από τα γήπεδα ακόμη και όσους ασχολούνταν σε εβδομαδιαία βάση με την καλαθόσφαιρα δημιουργώντας ένα μεγάλο κενό περίπου 5 μηνών.
Με την προσπάθεια για επιστροφή στην κανονικότητα -με ότι αυτό συνεπάγει- και το άνοιγμα των γηπέδων δεν είναι λίγες οι ομάδες που δειλά-δειλά προσπαθούν να επανέλθουν βρίσκοντας ξανά την επαφή τους με το καλάθι, χτίζοντας φυσική κατάσταση και τη μεγάλη προσπάθεια να χαθούν τα… παραπανίσια κιλά που άφησε φιλοδώρημα η απραξία.
Όπως πληροφορείται το CB, ένα από τα πρωταθλήματα που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, το Ερασιτεχνικό Λευκωσίας προσπαθεί να ‘επιστρέψει’ στην δράση ίσως και από τον Οκτώβριο του 2020. Οι περισσότερες συζητήσεις βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο όμως έχει βρεθεί φόρμουλα που αφορά τη δομή του πρωταθλήματος (δε θα έχει καμία σχέση με την υπάρχουσα που γνωρίζουμε μέχρι τώρα) με την Οργανωτική Επιτροπή να εργάζεται πυρετωδώς γνωρίζοντας το ενδιαφέρον των ομάδων για αγωνιστική δράση.
Ο προσανατολισμός αφορά λίγκα σε στυλ κυπέλου με σκοπό να περιοριστεί αρχικά ο αριθμός των αγώνων ενώ αρχικά θα περιλαμβάνει ομάδες χωρισμένες σε ομίλους και εν συνεχεία θα υπάρχει η νοκ-άουτ φάση. Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη στο παρόν στάδιο ποιες ομάδες και από ποιες κατηγορίες θα συμμετάσχουν, ούτε υπάρχει ακριβής ενημέρωση για το ποιες θα ενδιαφέρονταν να αγωνιστούν με τόσο μικρή προειδοποίηση αυτό όμως είναι ζήτημα που θα επιλυθεί εύκολα. Το κώλυμα -πέραν του διαχρονικού ζητήματος με την εξεύρεση γηπέδων- αφορά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους κανόνες ασφαλείας αφού υπάρχει μία ασάφεια ως προς τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Οι ομοσπονδίες αναλόγως αθλήματος αλλά και αναλόγως κατηγοριών διαμορφώνουν διαφορετικά πρωτόκολλα κάτι που επιφέρει σύγχυση στην ΟΕ.
Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο αν υπάρχει θέληση και διάθεση όλων των εμπλεκομένων. Μάσκες στους παίκτες που κάθονται στον πάγκο; Κεκλεισμένων των θυρών οι αναμετρήσεις; Τι θα γίνει στο απευκταίο σενάριο επιβεβαιωμένου κρούσματος; Σαββατοκύριακα οι αγώνες;
Το CB αναμένει την κρίσιμη σύσκεψη και θα επανέλθει με σπαρταριστές λεπτομέρειες αξιολογώντας τις πιθανότητες δημιουργίας αυτού του νέου πρωταθλήματος.
Μείνετε συντονισμένοι…