ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ : Η Ελληνική άντεξε στην αντεπίθεση της KPMG και πήρε το ντέρμπι!

Η ομάδα της Ελληνικής Τράπεζας πήρε το ντέρμπι με την KPMG με 46-44 χαρίζοντας μας ακόμα ένα πολύ όμορφο παιχνίδι για την 1η αγωνιστική στην Β’ Κατηγορία. Οι τραπεζίτες με κορυφαίους τους Αντωνιάδη και Τσιριπιλλή (16 και 12 πόντους αντίστοιχα) και με τον σταρ Γιώργο Κουζαπά μακριά από τον καλό του εαυτό (6π) πήραν ένα πολύ σημαντικό ροζ φύλλο (τόσο για βαθμολογικούς, όσο και για ψυχολογικούς λόγους) ενώ η ομάδα της KPMG πάλεψε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα αγγίζοντας μια τεράστια ανατροπή.

Ισοζυγισμένο το πρώτο δεκάλεπτο αφού οι γηπεδούχοι με Αντωνιάδη και Τσιριπιλλή έβρισκαν λύσεις επιθετικά ενώ από τους λογιστές “ζεστοί” ξεκίνησαν οι Πίπυρος και Γρηγοριάδης με το δεκάλεπτο να κλείνει ισόπαλο 13-13.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο το rotation της KPMG έδειξε να στοιχίζει καθώς και το γεγονός ότι δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο μαρκάρισμα του Κουζαπά (με αλεπάλληλα double team και βοήθειες) έδινε χώρο δράσης στους συμπαίκτες του έμπειρου σέντερ που μοίραζε τη μπάλα και με την ομάδα της Ελληνικής να βρίσκει λύσεις κυρίως από την περιφέρεια ξέφυγαν με 28-23 με τη λήξη του ημιχρόνου.

Στη συνέχεια η οδηγία του προπονητή της Ελληνικής Στέφανου Δημητρίου ήταν σαφής και οδηγώντας το παιχνίδι στο τέμπο που βόλευε την ομάδα που προηγείται έφθειρε με φάουλ τους λογιστές βρίσκοντας ξεκούραστους πόντους από τη γραμμή της φιλανθρωπίας ενώ με τον Πίπυρο να έχει σιγήσει ο Γρηγοριάδης πάλευε μόνος στην επίθεση για να κρατήσει την KPMG κοντά στο σκορ με το 30’ λεπτο να βρίσκει την Ελληνική μπροστά με 8 (40-32).

Λίγο η κούραση από το μικρότερο rotation και λίγο το ένστικτο της επιβίωσης των λογιστών πήγαν να φέρουν τούμπα τον αγώνα. Η KPMG θωράκισε την άμυνα της, μίκρυνε το γήπεδο και με τον Πίπυρο να ξαναβρίσκει ρυθμό προσπάθησε για την ολική ανατροπή. Η ομάδα της Ελληνικής έδειξε πιο ψύχραιμη στο τέλος και κατάφερε να επιβιώσει από αυτό το ντέρμπι παίρνοντας μια σπουδαία νίκη με 46-44.

Τα δεκάλεπτα : 13-13, 28-23, 40-32, 46-44

Ελληνική Τράπεζα : Αντωνιάδης 16(2), Κουζαπάς 6, Τσιριπιλλής 12, Χαραλαμπίδης 6(1), Αβρααμίδης 2, Κόκκινος 4, Κωνσταντίνου, Τοτόροβιτς, Γεννηματάς, Ζαννέτος, Καραγιάννη, Ηλία

KPMG : Μαρνέλλος 2, Ολύμπιος 2, Πυρράκης 7(1), Φτούλης, Γρηγορίου 2, Ξενοφώντος, Αργυρίου, Ρώσσος 4, Μαυρομμάτης 2, Γρηγοριάδης Γ 14(1), Πίπυρος 11, Γρηγοριάδης Μ