Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας Λευκωσίας : “Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου”

265

Στο ίδιο έργο θεατές για ακόμη μια φορά όλοι όσοι ασχολούνται με το Ερασιτεχνικό Καλαθοσφαιρικό Πρωτάθλημα Λευκωσίας.

Έχουμε διανύσει αισίως και την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουάριου με το πρωτάθλημα να βρίσκεται ακόμη στον αέρα. Οι ομάδες μετά τη Γ.Σ που έγινε στα μέσα Νοεμβρίου δεν έχουν λάβει ακόμη την παραμικρή ενημέρωση για οτιδήποτε αφορά τη διεξαγωγή των φετινών πρωταθλημάτων παρά τις διαβεβαιώσεις ότι οι φετινές αγωνιστικές υποχρεώσεις θα αρχίσουν νωρίτερα.

Να αναφέρουμε ότι κατά την περσινή περίοδο η απίστευτη καθυστέρηση στην έναρξη των πρωταθλημάτων είχε ως αποτέλεσμα οι ομάδες να αγωνίζονται 2 φορές την εβδομάδα (ναι 2!) και το πρωτάθλημα να διαρκέσει μόλις 1μιση μήνα. Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν εδώ αφού υπάρχουν και ζητήματα τα οποία εδώ και χρόνια παραμένουν άλυτα. Ένα εκ των κυριοτέρων αφορά τη δομή του πρωταθλήματος, τις ομάδες που λαμβάνουν μέρος αλλά και τα επιλεκτικά κριτήρια με τα οποία κανονισμοί που θεσπίζονται τη μια χρονιά ως διά μαγείας εξαφανίζονται την επόμενη. Κανονισμοί τίθενται σε ισχύ όχι με γνώμονα το γενικό καλό του πρωταθλήματος αλλά με αλλότρια κίνητρα και συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων.

Έχουμε καταντήσει γραφικοί επιζητώντας όμως μόνο τη βελτίωση αυτού του προιόντος, αυτής της αγάπης που ονομάζεται Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα. Μια διοργάνωση που επενδύουμε χρόνο, χρήμα και προσπάθεια χωρίς να περιμένουμε κάποιο έπαθλο ή αποσκοπώντας σε κάποιο βραβείο. Μια διοργάνωση που ξεκίνησε με 6 ομάδες και τώρα φιλοξενεί πέραν των 35 ομάδων έχει ψς ελάχιστη υποχρέωση να διασφαλίσει την ομαλή της λειτουργία και τα καλώς νοούμενα συμφέροντα ΟΛΩΝ των συμμετεχόντων με σκοπό την επέκταση του πιο ζωντανού κυττάρου της Καλαθόσφαιρας.

Αναμένουμε με ανυπομονησία την συνάντηση της Παρασκευής που αναμένεται να αποβεί καθοριστική για την έναρξη των πρωταθλημάτων.

Θα επανέλθουμε…