ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Η «χρυσή» δεκαετία της NIVEA (photos)

0

Το CyprusBasket κάνει μεγάλο αφιέρωμα στο Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα Λευκωσίας και στους τροπαιούχους της δεκαετίας που μας πέρασε.

Δικαιωματικά μπορεί κανείς να πει ότι η περασμένη δεκαετία ήταν η «χρυσή» δεκαετία της NIVEA. Με έξι συνεχόμενους τίτλους, από το 2011 ως το 2016 και έχοντας στο ρόστερ της παίκτες όπως οι Μάτιτς, Zάριτς, Λούκιτς, Παπαδημητρίου, Φόουλκς, Στυλιανίδη, Ασιώτη και τους αδερφούς Παπαέλληνα και Παύλου η NIVEA ουσιαστικά έπαιζε χωρίς αντίπαλο.

Η δημιουργία, όμως, της ομάδας CB Αχιλλέας άλλαξε τα δεδομένα και σε συνδυασμό με τον κορεσμό, την… ενηλικίωση και την απόσυρση ορισμένων παικτών όπως για παράδειγμα του Παπαδημητρίου, του Φόουλκς και του Νταμιάνοβιτς, κατάφερε να σπάσει την κυριαρχία του Αυτοκράτορα του Ερασιτεχνικού. Στο ρόστερ του CB Αχιλλέα προστέθηκαν οι παλαίμαχοι Αναστασιάδης και Σερδάρης, ενώ και οι Σωκράτους, Κωνσταντίνου πλαισίωσαν τους Γεωργίου, Μουκτάρη και Στυλιανού. Ως αποτέλεσμα είχε να κερδίσουν τα 2 από τα 3 τελευταία πρωταθλήματα.

Η Pn99 του Πέτρου Κοννάφη κατάφερε να κάνει… περίπατο στο πρωτάθλημα του 2018, το οποίο πρέπει να σημειωθεί πως ήταν το μοναδικό που διεξήχθει χωρίς τη διαδικασία των play offs. Είχαν προηγηθεί πολλά προβλήματα με την οργανωτική επιτροπή, πολλές συσκέψεις ώστε να μην επιτραπεί η συμμετοχή του Τζό τζο Γκαρσία μαζί με τους παλαιμάχους του CB Αχιλλέα.

Υπενθυμίζεται πως το 2017, στους τελικούς εναντίον του CΒ Αχιλλέα η ESOBGA επικράτησε με 2-1 νίκες, όμως τιμωρήθηκε με μηδενισμό λόγω της αντικανονικής συμμετοχής του Αμερικάνου παίκτη, ο οποίος δεν πληρούσε το κατώτατο όριο ηλικίας για συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ESOBGA να μηδενιστεί για όλα τα ματς της σεζόν.

Οι Πρωταθλητές του Ερασιτεχνικού Λευκωσίας τη δεκαετία που μας πέρασε:

2010: ESOBGA

2011-2016: NIVEA

2017: Cyprusbasket Αχιλλέας

2018: Pn99

2019: Cyprusbasket Αχιλλέας

ΥΓ: Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την οργανωτική επιτροπή και τον κύριο Σταυρινίδη για τα στοιχεία που μας έδωσε προκειμένου ανεβάσουμε αυτό το αφιέρωμα στο σάιτ.

ΥΓ2: Καλή χρονιά και καλή δεκαετία σε όλες τις ομάδες.

ΥΓ3: Μακάρι όλα τα πρωταθλήματα στο νησί μας να συγκέντρωναν το ενδιαφέρον και την ζήτηση του Ερασιτεχνικού Πρωταθλήματος

Image may contain: 15 people, people smiling, people playing sports and basketball court

 

 

Coffee House