Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Λευκωσίας : Το πιο ζωντανό κύτταρο της καλαθόσφαιρας

42

Το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα καλαθόσφαιρας αποτελεί ίσως το ζωντανότερο κύτταρο της καλαθοσφαιρικής κοινότητας.

Για μία -και πλέον- εικοσαετία το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα ακμάζει, μεγαλώνει και συγκεντρώνει όλο και περισσότερα βλέμματα -σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στον επαγγελματικό αθλητισμό- χτυπώντας έτσι το καμπανάκι στους αρμόδιους φορείς.

Αποτελεί ίσως εξωφρενικό πως μία τόσο μικρή χώρα όπως η Κύπρος μας, χωρίς ιδιαίτερη μπασκετική κουλτούρα και παιδεία, μ’ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα που μέχρι πέρυσι απασχολούσε μόνο 5 ή 6 ομάδες καταφέρνει σε ερασιτεχνικό επίπεδο να αριθμεί πλέον 27 (!!;!!;) ομάδες ΜΟΝΟ στη διοργάνωση της Λευκωσίας. Μετά από συζητήσεις μας τις τελευταίες ημέρες με μέλη της Επιτροπής Προγραμματισμού αλιεύσαμε την προσπάθεια συσχέτισης και γνωριμίας με άλλες Ομοσπονδίες ερασιτεχνικής καλαθόσφαιρας στην Ευρώπη που αποτελούν πλέον μέλη μιας τεράστιας Πανευρωπαικής Κοινότητας και οι οποίοι παρά την εξέλιξη τους αδυνατούσαν να πιστέψουν τον αριθμό των ομάδων που απαριθμεί το πρωτάθλημα μας. Αξίζει να σημειώσουμε κάπου εδώ ότι το κορυφαίο -ίσως- ερασιτεχνικό πρωτάθλημα στην Ευρώπη λαμβάνει χώρα στη Βουλγαρία.

Δε θα θεωρηθεί νομίζω υπερβολή να πούμε ότι η ερασιτεχνική καλαθόσφαιρα αποτελεί την επιτομή των ατόμων που αγαπούν το μπάσκετ. Άπαντες που ασχολούνται με αυτό αφιερώνουν χρόνο και κόπο χωρίς να αποσκοπούν σε οποιοδήποτε προσωπικό όφελος ή κέρδος. Η χαρά του παιχνιδιού και η αγάπη για το άθλημα είναι τα μοναδικά εχέγγυα γι’αυτήν την προσπάθεια που φαίνεται να γιγαντώνεται και να προσελκύει όλο και μεγαλύτερο κοινό στις τάξεις του. Δε θα ήταν επίσης υπερβολή ν’αναφέρουμε ότι το επίπεδο έχει ανέβει κατακόρυφα κάτι που μας επιτρέπει να παρακολουθούμε πολύ ανταγωνιστικούς αγώνες και στις 3 κατηγορίες με το θέαμα φυσικά να μην απουσιάζει.

Οι ομάδες βρίσκονται σε περίοδο προετοιμασίας ενόψει της νέας σεζόν (η αγωνιστική δράση αναμένεται να ξεκινήσει τον Φεβρουάριο) ενώ μετά τις Γενικές Συνελέυσεις (Δευτέρα 19/11 18:30 για την Α’ κατηγορία και Τρίτη 20/11 18:30 για την Β’ και Γ’) αναμένεται να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα όσο αφορά τη δομή, το πρόγραμμα και τος ομάδες που θα απαρτίζουν κάθε όμιλο με το cyprusbasket.net να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις που θα σας μεταφέρει όπως πάντα πρώτο, έγκυρα και έγκαιρα.

Μείνετε συντονισμένοι για οτιδήποτε νεότερο…