Ερασιτεχνικό Β’: Σε ποιο σκορ θα κριθεί ο τελικός;

0

Έχοντας παρακολουθήσει αρκετές αναμετρήσεις των δύο ομάδων γίνεται αντιληπτό από τα χαρακτηριστικά, του τι πρέπει να επιδιώξει η κάθε ομάδα.

Οι Μακεδόνες έχουν μεγαλύτερο ταλέντο επιθετικά καθώς και περισσότερες λύσεις στο σκοράρισμα έχοντας μακράν του δευτέρου την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος (69.7 πόντους μέσο όρο). Στον αντίποδα η ομάδα του Πηλαβά είχε τη δεύτερη χειρότερη επίθεση στη λίγκα (52.9 πόντους) όντας μπροστά μόνο από τους Nicosia Wizards (51.4).

Πώς έφτασε όμως στον τελικό; Η άμυνα είναι αυτή που οδηγεί το σύνολο των Αετών έχοντας την καλύτερη στο πρωτάθλημα με μόλις 50 πόντους παθητικό. Στην πρώτη φετινή αναμέτρηση η ομάδα της Έγκωμης είχε επικρατήσει με 64-55 ενώ στη δεύτερη οι Eagles επικράτησαν με 53-51.

Πεποίθηση μας είναι πως οι αριθμοί δε λένε πάντα την αλήθεια όμως δείχνουν την τάση και τη συμπεριφορά των ομάδων. Εάν ο τελικός κριθεί πάνω από τους 55 πόντους ο Δήμος Έγκωμης θα συνεχίσει να είναι το ακλόνητο φαβορί. Εάν το UNIc κατεβάσει την παραγωγικότητα με τον νικητή να κρίνεται μεταξύ 50-55 πόντων τότε αυτόματα μεγιστοποιεί τις πιθανότητες του για τον τίτλο.

Ίδωμεν…

Photo Credits: Dunks.com.cy