Ερασιτεχνικό Β’: Το ακλόνητο φαβορί και ο δρόμος για τον τίτλο

0

Με την πρώτη φάση του πρωταθλήματος να οδεύει προς την ολοκλήρωση της έχουμε πλέον μία πιο ολοκληρωμένη άποψη σχετικά με τη δυναμικότητα και τις δυνατότητες των ομάδων.

Οι Εγκωμίτες του Α. Χρίστου (Γενά) απέδειξαν σε όλη τη διάρκεια τη ρέγκιουλαρ σήζον πως έχουν την καλύτερη και πληρέστερη ομάδα στην κατηγορία και δικαίως είχαν από το ξεκίνημα την ταμπέλα του ακλόνητου φαβορί. Ισορροπημένο ρόστερ, χημεία και πάθος με τις εναλλακτικές να δίνουν τη δυνατότητα στην ομάδα να κερδίζει ακόμη και στους αγώνες που δεν πιάνει ψηλά στάνταρ απόδοσης ή παρουσιάζεται με αρκετές απουσίες. Κομβική η -μόνιμη πλέον- απουσία του Πάρη Αγαθαγγέλου που αποτελεί ίσως τον ποιοτικότερο παίκτη στη θέση που αγωνίζεται σε όλη την κατηγορία όμως ακόμα και χωρίς αυτόν παραμένουν ένα σκαλοπάτι πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες. Η καλαθομηχανή Χάρης Σπύρου αποτελεί μόνιμη πηγή κινδύνου, ο Μάριος Μενοίκου δεσπόζει μέσα στο ζωγραφιστό ενώ στα γκαρντ ιθύνων νους θεωρείται ο Κυριάκος Ασιήκκαλης.

Η προσθήκη του Μάριου Κυριακίδη δίνει μία ακόμα ποιοτική λύση που μπορεί να καλύψει αρκετές θέσεις ενώ ο μπόμπερ Λούης Μιχαηλίδης εκτός από το φαρμακερό σουτ έχει ξεδιπλώσει και τις αμυντικές του αρετές επωμιζόμενος το μαρκάρισμα καλαθοσφαιριστών όπως οι Πηλαβάς και Παπαδόπουλος. Ο Πόλυς Κυριάκου ουσιαστικά μοιράζεται το χρόνο στο 1 με τον Ασιήκκαλη δίνοντας στον Γενά ένα ευχάριστο πονοκέφαλο ενώ η διπλή μεταγραφή Πέτσα και Ζωγράφου συμπληρώνει αρμονικά το «βαμμένο» με σκορ και αθλητικότητα καλύπτοντας το κενό του μέχρι πρότινος τραυματία Α. Κασουλίδη (Τάνκερ).

Η ήρεμη (;!) δύναμη Λιόλη ενισχύει την μαχητικότητα παίζοντας είτε στο 3 είτε στο 4 απειλώντας με συνέπεια από μέση απόσταση ενώ ρολίστες πολυτελείας θεωρούνται οι Λειβαδάς και Εύρος.

Το 8-0 σερί των Μακεδόνων διακόπηκε από τους Αετούς του UNIc (53-51) μάλλον αναίμακτα αφού δεν επηρεάζει την κατάταξη ενώ αναμένεται να λειτουργήσει διδακτικά σε περίπτωση που οι δύο ομάδες ξανασυναντηθούν (μπορούν να ξαναβρεθούν μόνο στον τελικό). Αναμένεται να δούμε σε ποιο σημείο βρίσκονται οι αποθεραπείες των τραυματιών (Σπύρου ενδέχεται να επιστρέψει από βδομάδας, Ζωγράφος αποχώρησε με τσίμπημα στον προχθεσινό αγώνα με τους UNIc, Ασιήκκαλης-αιμάτωμα, μόνιμα εκτός Πάρης&Στέλιος) με αρκετούς να προφυλάσσονται στο τελευταίο παιχνίδι με την Eurobank ενόψει πλέι-οφ.

Δύο νίκες μακριά από την κατάκτηση του τίτλου, μία μακριά από την άνοδο στα σαλόνια της Α’ Κατηγορίας ο Δήμος Έγκωμης λοιπόν που καλείται να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά.

Coffee House