Έρση Κυριάκου: «Η πρόοδος θα επαναφέρει το μπάσκετ στη θέση που του αξίζει»!

0

Η Έρση Κυριάκου έγινε γνωστή στον καλαθοσφαιρικό μας χώρο από νεαρή ηλικία ως καλαθοσφαιρίστρια της ΑΕΛ, με τη φανέλα της οποίας κέρδισε αρκετούς τίτλους, ενώ μέσα από σκληρή δουλειά, είχε καταφέρει να κερδίσει μία θέση στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Η καριέρα της συνεχίστηκε και στην Ελλάδα, όπου παράλληλα τέλεσε σπουδές της και επανερχόμενη το περασμένο καλοκαίρι στην Κύπρο, εντάχθηκε στον Απόλλων Λεμεσού, με διπλό ρόλο, ως καλαθοσφαιρίστρια και ως μέλος του προπονητικού τιμ των ακαδημιών της ομάδας.

Το τμήμα Ανδρών Κ16 τα πήγε πολύ καλά, καταφέρνοντας να τερματίσει στην 2η θέση κατά την κανονική περίοδο, ενώ στην Επίλεκτη Κατηγορία έφθασε μέχρι την ημιτελική φάση των play off.

Στις παρακάτω γραμμές, η Έρση Κυριάκου αναφέρεται στη δουλειά που έγινε αυτή τη χρονιά στον Απόλλωνα και με αυτό το ερώτημα άνοιξε η συνομιλία με την ίδια:

«Ήταν γνωστά τα δεδομένα, κάτω από τα οποία ολόκληρο το φάσμα του Απόλλωνα θα λειτουργούσε στη χρονιά που πέρασε. Μέσα από τη δουλειά που έκανε ο Λούκας Αντωνίου, ο Απόλλωνας στελεχώθηκε από πτυχιούχους προπονητές, σε όλα τα τμήματα που συντηρεί το σωματείο.

Άλλωστε από τη στιγμή που ο Απόλλωνας, διαθέτει στο αναπτυξιακό του κομμάτι, έξι τμήματα (Κ18, Κ16, Κ14 και Κ12 στους Άνδρες και Κ16 με Κ14 στις γυναίκες), με διακόσια παιδιά να ασχολούνται με το άθλημα, είναι πιστεύω ένας σημαντικός αριθμός, βάσει του οποίου η ομάδα θα μπορούσε να αναδείξει δικά της ταλέντα, τα οποία πρέπει να τύχουν του κατάλληλου χειρισμού».

Η ίδια, πως αξιολογεί το αποτέλεσμα της δικής της δουλειάς;

«Για μένα, είναι αυτονόητο το ότι θα δούλευα όσο πιο σκληρά μπορούσα, πάνω σε αυτόν τον πολύ ευαίσθητο τομέα. Μη ξεχνάμε ότι έχουμε να κάνουμε με παιδιά που βρίσκονται σε μιαν κρίσιμη ηλικία, που εκτός από το ταλέντο, διαμορφώνει και το χαρακτήρα. Μπορώ να πω πως έμεινα ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα, αλλά σίγουρα πάντα υπάρχει και το καλύτερο».

Αν και η ομάδα που προπονούσε δεν κατέκτησε κάποιον τίτλο, πιστεύει η ίδια η Έρση Κυριάκου ότι η Κ16 των Ανδρών, κέρδισε κάτι μέσα από αυτήν τη χρονιά;

«Πιστεύω ότι οι νεαροί καλαθοσφαιριστές του Απόλλωνα έχουν καταφέρει να έχουν κέρδος μέσα από την χρονιά που ολοκληρώθηκε και θα συνεχίσουν την πορεία τους στο άθλημα, αφού όλοι πιστεύουμε ότι τα καλύτερα είναι μπροστά τους. Αυτό όμως, δεν ισχύει μόνο για την ομάδα που προπονούσα εγώ. Επειδή γενικότερα στον Απόλλωνα έγινε πολύ καλή δουλειά πάνω στη βάση, τα αποτελέσματα της θα φανούν στο μέλλον».

Ζητήσαμε από την Έρση Κυριάκου να αναφερθεί και στη γενικότερη δουλειά που γίνεται κατά τα τελευταία χρόνια και που συγκεκριμένα αφορά τον Κύπριο καλαθοσφαιριστή:

«Το να στραφεί η προσοχή στον Κύπριο παίκτη και ειδικά στο δικό μας ταλέντο, είναι μια πολύ σωστή ενέργεια που έγινε από πλευράς της Ομοσπονδίας. Τα πρώτα αποτελέσματα ήδη άρχισαν να φαίνονται, σε όλα τα επίπεδα και αυτό δεν είναι μόνο δική μου πεποίθηση. Για μένα αλλά και για πολύ κόσμο, αυτή η πρόοδος θα επαναφέρει το άθλημα της καλαθόσφαιρας, στη θέση που του αξίζει»!