Εθνική Ελλάδος: Πρώτο δείγμα θετικότατο

0

Η Εθνική Ελλάδος έκανε έδωσε το πρώτο φιλικό της πριν τη συμμετοχή της στο Προολυμπιακό τουρνουά. Αντίπαλός της η Τουρκία στο ΟΑΚΑ. Η Ελλάδα ήταν πάρα πολύ καλή, έχοντας σε πολύ καλή μέρα τους αδερφούς Αντετοκούνμπο και επικράτησε με 78-52.

Image

Αυτό που “διαβάσαμε” μέσα από το παιχνίδι, είναι πως ο Κατσικάρης θα εφαρμόσει ένα συγκεκριμένο σύστημα, με γρήγορες αλλά όχι βιαστικές επιθέσεις. Μάλιστα στο φιλικό με την Τουρκία, οι αντίπαλοί της ήταν “βαριά” κορμιά (πχ Ερντέν, Ασίκ) και το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο.

Αρχικά η μπάλα περνούσε στο ζωγραφιστό για να τελειώσει τις φάσεις ο Κουφός και στη συνέχεια πήρε τη σκυτάλη ο Γιάννης. Η Ελλάδα ξέφυγε με 10 (15-5) και δεν απειλήθηκε ποτέ.

Η Τουρκία δεν μπορούσε να ακολουθήσει, ενώ εκτός των αδερφών Αντετοκούνμπο και του Κουφού, φάνηκαν και οι Παπαπέτρου-Αγραβάνη, στέλνοντας ηχηρά μηνύματα προς κάθε πλευρά.

Η Ελλάδα, χωρίς τους Σλούκα και Περπέρογλου, έδωσε το πρώτο, πολύ θετικό της δείγμα.

Τα δεκάλεπτα: 18-13, 42-34, 60-41, 78-52

Ελλάδα: Αθηναίου 3, Μπουρούσης 6, Καλάθης 8, Καββαδάς, Μάντζαρης 2, Αγραβάνης 8, Παπαπέτρου 15, Ντόρσεϊ, Χαραλαμπόπουλος, Μπόγρης 2, Γ.Αντετοκούνμπο 13,  Κουφός 17, Θ.Αντετοκούνμπο 4

Τουρκία: Αρσλάν 1, Ασίκ 4, Μπαλμπάι, Γκιουλέρ 6, Οσμάν 12, Χερσέκ, Ερντέν 15, Μαχμούτογλου 3, Σαβάς 2, Γκεγίκ 3, Ντίξον 5, Μπατούκ, Κορκμάζ 1, Μουτάφ, Σιπάχι


Image
Coffee House