Εθνική Γυναικών: Το χρίσμα στην Κάλια Παπαδοπούλου

0

Έτοιμη για νέο ξεκίνημα είναι η Εθνική Γυναικών, όπου θα έχει στο τιμόνι της την Κάλια Παπαδοπούλου στην φετινή αγωνιστική περίοδο. Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και η παίκτρια-προπονήτρια της ΑΕΛ έδωσαν τα χέρια, με την τελευταία να αναλαμβάνει επίσημα χρέη προπονήτριας της Εθνικής Γυναικών.

Μετά την συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, η Κάλια Παπαδοπούλου μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΚ:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που η Εθνική Γυναικών επαναδραστηριοποιείται. Από το 2013 είχαμε να δούμε την Εθνική Γυναικών να αγωνίζεται και είμαι πολύ περήφανη που μου δίνεται η ευκαιρία να προπονήσω τις κοπέλες. Σίγουρα ο ρόλος μου θα είναι δύσκολος, όμως έχω όλη την καλή διάθεση μαζί με τις κοπέλες και τους συνεργάτες μου να δουλέψουμε σκληρά για να φέρουμε την Εθνική μας ομάδα εκεί που της αξίζει».

Δηλώσεις στο Γραφείο Τύπου της ΚΟΚ παραχώρησε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Λούης Δημητρίου, ο οποίος αναφέρθηκε στο νέο ξεκίνημα της Εθνικής Γυναικών:

«Είναι με ιδιαίτερη χαρά που καταφέραμε να επαναδραστηριοποιήσουμε την Εθνική Γυναικών. Μετά από διαβουλεύσεις αρκετών εβδομάδων, ακόμα και μηνών, αποφασίσαμε να δραστηριοποιηθεί η Εθνική Γυναικών που ήταν αδρανής εδώ και μερικά χρόνια. Ευελπιστούμε πως θα κάνουμε ότι καλύτερο για να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες που θα προκύψουν μετά από τόση αποχή στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η Επιτροπή Εθνικών ομάδων της ΚΟΚ, με τον πρόεδρο της τον κ. Χάρη Νικολάου, αποφάσισε την πρόσληψη της Κάλιας Παπαδοπούλου στο πόστο της προπονήτριας, η οποία είναι πολύ γνωστή στον χώρο του γυναικείου μπάσκετ με πολλές επιτυχίες, τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που όλες οι Εθνικές ομάδες είναι σε εγρήγορση. Όλα τα τμήματα, ανδρικά και γυναικεία. Το πρόγραμμα της Ομοσπονδίας αποδίδει, κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα. Τα παιδιά δείχνουν αξιοζήλευτο ενδιαφέρον και ζήλο στις προπονήσεις και στα παιχνίδια. Τα μηνύματα που έρχονται είναι πολύ ενθαρρυντικά. Ελπίζω να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό, να μπορέσουμε να λύσουμε το οικονομικό πρόβλημα που υπάρχει και οι καλύτερες μέρες για την καλαθόσφαιρα έρχονται».