Έτσι θα αναγεννηθεί η καλαθόσφαιρα…

0
Κούνας
kounas
Του Βασίλη Κούνα

Χαιρετώ τους αναγνώστες μας

Blue Island
 

Μεγάλη εβδομάδα για το κυπριακό μπάσκετ αυτή που μας πέρασε μιας και η ΑΕΚ Λάρνακας έκανε όλη την Κύπρο περήφανη με την πρόκριση στον επόμενο γύρο. Ήταν μια παλικαρίσια πρόκριση εκτός έδρας απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα  που πραγματικά όλοι όσοι αγαπάμε αυτό το άθλημα, το χαρήκαμε μαζί τους.

Με αυτές τις επιτυχίες η κυπριακή καλαθόσφαιρα μπορεί να αναγεννηθεί ξανά, να φέρει τον κόσμο στα γήπεδα με αποτέλεσμα να ανεβεί το άθλημά μας, εκεί που του αξίζει. Σίγουρα από μόνο του αυτό δεν είναι αρκετό, αλλά αν υπάρξει συνδυασμός με άλλες προσπάθειες και υπομονή, τότε θα έρθει η ώρα που θα δούμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Εάν τώρα θέλει κάποιος να πάρει κάτι θετικό από αυτή την ΑΕΚ φέτος, θα πρέπει να ανατρέξει στον προγραμματισμό που έκανε το καλοκαίρι. Κάτι που μόνο λίγοι παράγοντες ομάδων δίνουν σημασία. Και αυτό είναι Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΜΟΥ.

Η ΑΕΚ είναι η μόνη ομάδα που κράτησε από πέρυσι το 60-70% του κορμού της και έκανε σίγουρα ποιοτικές προσθήκες ή αλλαγές στη συνέχεια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα να ξεκινήσει με μια ομοιογένεια (την οποία άλλες ομάδες ακόμα και τώρα που μιλάμε δεν την έχουν βρει) ένα θετικό κλίμα μεταξύ των παικτών και γι’ αυτό το λόγο μπόρεσε και νίκησε ομάδες με μεγαλύτερο προϋπολογισμό στην Ευρώπη, αλλά και στην Κύπρο βρίσκεται στην πρώτη θέση και στο final4 του κυπέλλου.

Η διατήρηση του κορμού είναι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα στο χτίσιμο μιας ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό. Οι πολλές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ φέρνουν μεγάλη ανισορροπία στο ξεκίνημα της χρονιάς και κάνει πολύ πιο δύσκολο το έργο του προπονητή.

Όσον αφορά τώρα το παιχνίδι μας, έχουμε να αντιμετωπίσουμε την πιο αδύναμη ομάδα του πρωταθλήματος, Αναγέννηση Γερμασόγειας, την οποία τον πρώτο γύρο υποτιμήσαμε και λίγο έλειψε να μας κάνει τη ζημιά. Θα πρέπει αυτή τη φορά να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι, με μεγαλύτερη ενέργεια σε επίθεση και άμυνα, έτσι ώστε να μην κάνουμε τον αντίπαλο να πιστέψει ότι μπορεί να μας κερδίσει!
Εύχομαι καλή αγωνιστική δράση σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.

Star Balm