Έτσι θα μας ελέγχουν πλέον το SafePass – Τι αλλάζει – BINTEO

0
Η υποχρέωση σε κάθε υποστατικό – Τι λέει η Αστυνομία

Σταματά ο έλεγχος των πιστοποιητικών για τον κορωνοιό με το μάτι από επιχειρήσεις. Πλέον το κάθε υποστατικό (καφέ, εστιατόριο, κατάστημα) και επιχείρηση θα πρέπει να ελέγχουν τους πελάτες τους ψηφιακά. Τα νέα δεδομένα με τον ψηφιακό έλεγχο θα αρχίσουν από την ερχόμενη Δευτέρα 08 Νοεμβρίου 2021. 

Σύμφωνα και με ανάρτηση της Αστυνομίας η χρήση της εφαρμογής CovScanCyprus θα γίνεται από τα υποστατικά/επιχειρήσεις όπου απαιτείται η κατοχή SafePass. Οι πελάτες/επισκέπτες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το έντυπο πιστοποιητικό, ή την ηλεκτρονική του μορφή σε κινητό τηλέφωνο/φορητή ηλεκτρονική συσκευή. Με απλά λόγια, οι επιχειρήσεις οφείλουν να ενεργοποιήσουν την εφαρμογής CovScanCyprus. Δεν αλλάζει κάτι για τους πολίτες. 

Η εφαρμογή μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιεί λογισμικό Android και διατίθεται δωρεάν μέσω του Google Play. Επεξηγηματικό βίντεο για τον τρόπο λειτουργίας της εφαρμογής είναι διαθέσιμο στΟ έλεγχος μέσω της εφαρμογής γίνεται με τη σάρωση του κωδικού QR που αναγράφεται στο πιστοποιητικό (σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή) και παρουσιάζει τα εξής αποτελέσματα ελέγχου εγκυρότητας:

Διαβάστε περισσότερα και δείτε το βίντεο ΕΔΩ