Ευριπίδης Ανδρέου: “Νομίζω είναι το ύψιστο για κάθε προπονητή να αναλάβει οποιαδήποτε ηλικιακή ομάδα της χώρας του”

0

Συναντηθήκαμε με τον κόουτς της Εθνικής Κ18 και συζητήσαμε για το επικείμενο ταξίδι της Εθνικής για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Δεύτερης Κατηγορίας.

Πως παρατηρείς τον συναγωνισμό μεταξύ των παιχτών της Εθνικής Ανδρών Κ18;

Είναι έντονος ο συναγνισμός μεταξύ των παιχτών έχω πάρα πολύ καλό υλικό. Θεωρώ ότι τα παιδιά τα δίνουν όλα στις προπονήσεις με απώτερο σκοπό να μείνουν οι τελευταίοι 12 που θα πάμε στο τουρνουά.

Ποιοι είναι οι στόχοι που έχει η αποστολή που θα πάει στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Ρουμανία;

Πάμε καταρχάς να παίξουμε Β Κατηγορία μετά από αρκετά χρόνια που παίζαμε στην Τρίτη Κατηγορία. Μετά από 18 χρόνια που πήραμε το χρυσό στην Ανδόρα το 2019, έκτοτε δυστυχώς λογω του Κορονοϊού δεν υπήρχαν αγωνιστικές υποχρεώσεις. Φέτος στη Β Κατηγορία ο πρώτιστος μας στόχος, παρόλο που πηγαίνουμε στο άγνωστό, ξέρουμε τα επίπεδα, είναι να κρατηθούμε στην Κατηγορία. Αν το καταφέρουμε αυτό θα είναι κέρδος για την Κύπρο μας.

Πως νιώθεις για αυτή την ευκαιρία να είσαι προπονητής της Εθνικής Κ18;

Νομίζω είναι το ύψιστο για κάθε προπονητή να αναλάβει οποιαδήποτε ηλικιακή ομάδα της χώρας του. Είναι τιμή για εμένα. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, τον Ανδρέα Μουζουρίδη, για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο. Όταν το 2019 μου ανέθεσε την ομάδα, τους ευχαριστώ και νομίζω είναι το ύψιστο που μπορώ να έχω.

Υπάρχουν παίχτες από αυτούς τους 20 που έχεις αυτή την  στιγμή που ξεχωρίζεις πολύ και λες ότι πρέπει να είναι στη 12άδα που θα πάει στη Ρουμανία;

Έχει για πρώτη φορά αρκετά παιδιά σε διαφορετικές θέσεις. Για να καταλάβετε πρώτη φορά έχουμε 4 παίχτες πάνω από 2 μέτρα, πρωτόγνωρο για την Κύπρο μας με ψηλά φόντα πιστεύω να παίξουν και στην Εθνική Ανδρών. Αυτός είναι ο στόχος μας, να ανεβάσουμε τα παιδιά στην Ανδρική ομάδα. Επίσης, στη θέση των Γκαρντ υπάρχουν αξιόλογοι παίχτες και εδώ φαίνεται η σκληρή δουλειά που γίνεται σε όλα τα σωματεία. Εδώ να ευχαριστήσω τους προπονητές, τους συναδέλφους, στα σωματεία όπου εργάζονται που αναδεικνύουν παίχτες πρώτα για το σωματείο και κατ’ επέκταση για την Κύπρο μας.

Δυο λόγια για το γκρουπ στο οποίο βρίσκεται η Κύπρος μας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Ρουμανία.

Επειδή εμείς μπήκαμε στο τελευταίο γκρουπ δυναμικότητας έχουμε να αγωνιστούμε με καλύτερες ομάδες όπως Φινλανδία, Αυστρία, Σουηδία. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι μεγαθήρια και σαν χώρες και σαν αθλητισμός. Όπως είπα ο στόχος μας είναι να παίξουμε καλό Μπάσκετ, να πάρουν οι μικροί τις εμπειρίες που χρειάζονται που θα τους βοηθήσουν για το μέλλον τους.