ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2022: Η Ιταλία στο… πιάτο σας

0

Η Εθνική Ανδρών δίνει απόψε (22.00) τον δεύτερο αγώνα της στο Ευρωμπάσκετ, με αντίπαλο αυτή τη φορά την «οικοδέσποινα» του ομίλου του Μιλάνου, Ιταλία.

Ο συνεργάτης του Δημήτρη Ιτούδη στο τεχνικό επιτελείο της Εθνικής, Στέφανος Τριαντάφυλλος, ανέλυσε τα βασικά σημεία του αντιπάλου και τον τρόπο που πρέπει να παίξει η ΕΘνική.

«Η Ιταλία παίζει ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, το οποίο είναι διαφορετικό από τις περισσότερες ομάδες του Ευρωμπάσκετ. Κι αυτό γιατί παίζει για πολύ μεγάλο διάστημα χωρίς κλασικό 5άρι, αλλά με τον Μέλι και τον Ρίτσι να καλύπτουν αυτόν τον ρόλο. Παίζουν για αρκετή ώρα με πέντε παίκτες μακριά από το καλάθι, ή το 5άρι να λειτουργεί ως περιφερειακός. Βασίζονται πολύ στην ταχύτητα τους, η οποία έχει να κάνει με το στο πως κινούνται μακριά από τη μπάλα, πόσο γρήγορα εκτελούν σ  πόσο νωρίς εκτελούν σε σχέση με το 24άρι, αλλά και στο πως πασάρουν τη μπάλα. Είναι από τις πιο ομαδικές ομάδες του τουρνουά και εμείς θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε αυτό. Είναι μια ομάδα που παίζει με μεγάλη ενέργεια σε άμυνα, επίθεση και τρανσίζιον και σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα παρουσιαστούν οι δύο ομάδες ενεργειακά σε ένα ματς μετά από 24 ώρες από το προηγούμενο.

Ο βασικός πυλώνας της Ιταλίας πέρα από τον Μέλι που παίζει πολύ χρόνο και μόνο στο 5 δίνοντας μια ιδιαίτερη διάσταση στο παιχνίδι τους, είναι ο Φοντέκιο. Παίζει με μεγάλη αυτοπεποίθηση και είναι ίσως ο μοναδικός παίκτης ο οποίος αποτελεί “στόχο” στην επίθεση της όταν θέλουν να φύγουν από τα παιχνίδια ρυθμού. Κλειδιά είναι επίσης ο Μάνιον που έρχεται από τον πάγκο και προσθέτει επιθετικότητα στην ομάδα του, αλλά κι ο Πολονάρα που έχει καθοριστική παρουσία στην άμυνα, αλλά και σε άλλες μικρές αλλά σημαντικές δουλειές.

Από τη μεριά μας θα κληθούμε να ανταποκριθούμε σε ένα απαιτητικό ενεργειακά παιχνίδι, να ελέγξουμε τις γρήγορες επιθέσεις των Ιταλών και να εκμεταλλευτούμε τα σημεία έμφασης που δίνουμε στην επίθεση μας».