Φέρνει και Matrix α λα ΝΒΑ ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ!

0

Το SDNA ανοίγει το κουτί της έκπληξης που ετοιμάζει με μυστικότητα εδώ και μήνες ο Παναθηναϊκός. Τον Σεπτέμβριο στην οροφή του ΟΑΚΑ μπαίνει υπερσύγχρονος πίνακας Jumbotron στα πρότυπα των γηπέδων του ΝΒΑ!

Ο μπασκετικός Παναθηναϊκός αποφάσισε να επενδύσει. Κι έρχεται να προσθέσει το πιο ωραίο κομμάτι στο παζλ της αναβάθμισης που επιχειρεί στην ψυχαγωγία του φιλάθλου και ιδιαίτερα στην προσέλκυση οικογενειών. Σε ένα γήπεδο απρόσωπο, χωρίς καμία δυνατότητα εμπορικής αξιοποίησης ή παραμονής του θεατή για περισσότερο από τις δύο ώρες που διαρκεί ένας αγώνας, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός πήρε την πρωτοβουλία να ομορφύνει το ΟΑΚΑ και να πάει σε νέα διάσταση την παρουσία του θεατή.

Δίπλα λοιπόν στα αστέρια από την Αμερική που πρόσθεσε φέτος στο ρόστερ του, θα βάλει κάτι επίσης λαμπερό, όπως στα γήπεδα του ΝΒΑ.

Στις 21-22 Σεπτεμβρίου, στο τουρνουά προς τιμήν του Παύλου Γιαννακόπουλου, εκεί όπου φέτος θα κρεμαστεί το λάβαρο με το πρόσωπο του έτερου ευεργέτη της πράσινης οικογένειας, Θανάση, ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα δει για πρώτη φορά την έκπληξη που με απόλυτη μυστικότητα ετοιμάζει εδώ και μήνες η ΚΑΕ και την οποία αποκαλύπτει σήμερα το SDNA: Το νέο υπερσύγχρονο Jumbotron που θα κρέμεται στον ουρανό του ΟΑΚΑ!

Ένα νέο Matrix ακριβώς στα πρότυπα του ΝΒΑ, με τέσσερις τεράστιες οθόνες που θα δίνει τη δυνατότητα στον θεατή να παρακολουθεί τα πάντα.

Να έχει μπροστά του πόντους και στατιστικά των δυο ομάδων, κι όχι στα… 100 μέτρα που βρισκόταν ως τώρα το παλιό Matrix.

Να παρακολουθεί τα εξαιρετικής ποιότητας βίντεο που ετοιμάζει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Να βλέπει την παρουσίαση των ομάδων.

Να συμμετέχει σε διαγωνισμούς και διαδραστικά παιχνίδια.

Να βλέπει ακόμα και σε επανάληψη φάσεις του αγώνα.

Παράλληλα η ΚΑΕ θα παρέχει τη δυνατότητα ακόμα και για διαφημίσεις δημιουργώντας, σε μια δύσκολη εποχή για έσοδα στην πιεσμένη ελληνική οικονομία, νέες πηγές εσόδων που θα διατηρήσουν τον Παναθηναϊκό σε υψηλό επίπεδο.

Η απόφαση, όπως προαναφέραμε, δεν είναι σημερινή. Ούτε πάρθηκε μετά τις μεταγραφικές κινήσεις που έχουν εκτοξεύσει το ενδιαφέρον και τη ζήτηση του κόσμου. Οι πρώτες σκέψεις της ΚΑΕ Παναθηναϊκός υπήρξαν το 2017 και το 2018 πάρθηκε η απόφαση. Το Jumbotron (ως Cube έγινε γνωστό στην Ελλάδα αλλά το Jumbotron είναι η εξελιγμένη του μορφή και η ορθή ορολογία που χρησιμοποιείται στο ΝΒΑ) αποκτήθηκε και θα μπορούσε να είναι τοποθετημένο από την άνοιξη μέσα στη διάρκεια της προηγούμενης σεζόν, ωστόσο εκτιμήθηκε πως θα ήταν προτιμότερο να εγκαινιαστεί στο τζάμπολ της νέας σεζόν, ιδανικά στο τουρνουά του αείμνηστου Παύλου Γιαννακόπουλου.

Άλλωστε ακριβώς μια εβδομάδα μετά το μεγάλο τουρνουά ξεκινάει και επίσημα η σεζόν, με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος την ΑΕΚ.

Οι πράσινοι έκαναν μεγάλη έρευνα αγοράς και παρά το υψηλό κόστος αποφάσισαν ότι πρέπει να προχωρήσουν εκτιμώντας ότι πρέπει να δημιουργήσουν έναν ακόμα πυλώνα προσέλκυσης οικογενειών στο γήπεδο. Διότι για ένα παιδί θα είναι μια μαγική εμπειρία, ειδικότερα όταν θα βλέπει φάσεις, θα μπορεί να παίζει παιχνίδια και να συμμετέχει μέσω του Jumbotron. Όποιος είχε την ευκαιρία μάλιστα να δει τη λειτουργία του Cube στο F4 του BCL που διοργάνωσε η ΑΕΚ τον Μάιο του 2018, αντιλήφθηκε πόσο θεαματική γίνεται η αναβάθμιση της συνολικής εμπειρίας του θεατή.

Το Jumbotron που φέρνουν οι πράσινοι είναι ακόμα πιο σύγχρονο από εκείνο που χρησιμοποιήθηκε τότε καθώς η επιθυμία του Γιαννακόπουλου ήταν να βρεθεί πίνακας τελευταίας τεχνολογίας, στο πρότυπο των ομάδων του ΝΒΑ. Έχει τέσσερις οθόνες με τεράστιες διαστάσεις (7 μέτρα επί 4 μέτρα) και δίνει τη δυνατότητα σε οποιοδήποτε σημείο του γήπεδο κι αν βρίσκεται ο φίλαθλος να έχει απόλυτη οπτική επαφή.

Μια ενδεικτική γεύση από την εμπειρία που απολαμβάνουν οι φίλοι των Μπακς στο υπερσύγχρονο “Fiserv forum” μπορείτε να πάρετε εδώ.

Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη προχωρήσει τις ενέργειες που απαιτούνται με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ και μέσα στον Σεπτέμβριο έχει προγραμματιστεί η τοποθέτηση του Matrix ώστε να είναι όλα έτοιμα τη στιγμή που πρέπει.

sdna.gr

Coffee House