Γι’ αυτό υπάρχει παρόν και μέλλον στην Εθνική μας

0

Ο Νεοκλής Θεοχαρίδης γράφει για το λόγο που πρέπει να χαμογελάμε και να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Image

Γιατί ΥΠAΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ.

Το πλάνο που έθεσε η ομοσπονδία με την πρόσληψη του Λειβαδιώτη πριν ακριβώς ένα χρόνο φαίνεται πως παρουσιάζει σταθερά βήματα προόδου και κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Μία ανανεωμένη αναβαθμισμένη σε πρόσωπα Εθνική Ομάδα, με παίκτες που μπορούν να υποστηρίξουν το σύγχρονο μπάσκετ το οποίο απαιτεί μέγεθος και αθλητικότητα.

Παίκτες σε πολύ μικρή ηλικία όπως οι Τίγκας, Μούσα, αλλά Γιανγκ, Πασσιαλης και ο Κούμη δείχνουν ότι έχουν μπει για τα καλά στην ομάδα, σε συνδυασμό με την εμπειρία και την ποιότητα των Στυλιανού,Χροστοδούλου, Μιχαήλ, Σιμιτζή και Mαντοβάνι έχει δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό σύνολο με πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας που μας γεμίζει με αισιοδοξία για το μέλλον.

Να μην ξεχνάμε επίσης και τους Γιαννάρα Λοϊζίδη και Ηλιάδη που είναι πάντα ετοιμοπόλεμοι και έχουν δείξει στο παρελθόν ότι μπορούν να βοηθήσουν την εθνική ομάδα. Επίσης σας υπενθυμίζω ότι στην τελευταία κλήση ο Λειβας κάλεσε τον Βάρσο και τον Στέφανο Τίγκα που προσωπικα είναι οι δύο παίκτες που παρακολουθώ πιο στενά στο φετινό πρωτάθλημα για τον απλούστατο λόγο ότι το παιχνίδι τους κάνει αίσθηση.

Όσον αφορά στο χθεσινό παιχνίδι που αντιμετωπίζαμε την πρωτοπόρο και αήττητη Πορτογαλία, η οποία είχε κερδίσει με ευκολία τη Ρουμανία αλλά και τη Βουλγαρία του Σάσα Βεζένκοφ. Γενικά και σε αυτό το ματς είδαμε σε γενικές γραμμές αυτά που μας παρουσίασε η ομάδα του Xριστόφορου Λειβαδιώτη και στα προηγούμενα παιχνίδια. Πιεστική και συμπαγής στην άμυνα που κατεβάζει τα σκόρ των αντιπάλων με κύριο χαρακτηριστικό το πάθος και τη μαχητικότητα στην επίθεση.

Συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε δυσκολίες στο σκοράρισμα και θεωρώ ότι η έλευση του Willis να μας βοηθήσει σε τομείς στους οποίους δείξαμε να υστερούμε που δεν είναι άλλοι από τα ριμπάουντ και το σκοράρισμα.

Οι αντίπαλοί μας που αγωνίζονται με νατουραλιζέ παίκτες σε αυτό το επίπεδο είναι εκείνοι που κάνουν τη διαφορά, αφού και πάλι είδαμε το Williams της Πορτογαλίας να σκοράρει 24 πόντους και να είναι καταλυτικός σε άμυνα και επίθεση.

Ατυχές γεγονός ήταν ο τραυματισμός του Willis στο τελευταίο του παιχνίδι στη Ρωσία αφού δεν του επέτρεψε να κάνει την πρώτη του επίσημη συμμετοχή με την εθνική μας. Για όλους τους παραπάνω λόγους σε αυτή την εθνική υπάρχει παρόν αλλά και μέλλον.


Image
Coffee House