Γιαννάκης: «Έχουμε τεράστια δύναμη αν συνεργαστούμε»

0

Ο σημερινός (7/2) αγώνας με την Οστάνδη περνάει σε δεύτερη μοίρα για τον Άρη, που έχει αποκλειστεί από τη συνέχεια στο Basketball Champions League, ενώ συνεχίζει να βασανίζεται από εσωτερικά προβλήματα σε διοικητικό και οικονομικό επίπεδο.

Μιλώντας την Τρίτη (6/2) ο προπονητής του Άρη, Παναγιώτης Γιαννάκης για όσα συμβαίνουν στην ομάδα δήλωσε: «Είμαι ένας άνθρωπος που μάχομαι. Πιστεύω πολύ στην εξέλιξη των προσπαθειών μιας ομάδας, είναι δεδομένο ότι θα εξελιχθούμε σαν ομάδα. Υπάρχει μια ζύμωση και μια προσπάθεια να έρθουν κοντά οι διαφορετικές απόψεις. Αυτό έπρεπε να κάνουμε από την πρώτη μέρα, να συνεργαστούμε. Ελπίζω ο κόσμος να συμπαρασταθεί στην ομάδα».

Και συμέχισε: «Τα παιδιά από την Αθήνα ξεκίνησαν μια τέτοια προσπάθεια. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι οι διαφορές δεν δημιουργούν πρόοδο, αλλά οι συνεργασίες μόνο. Οι άνθρωποι του Άρη εθελοτυφλούν στη συνεργασία. Πρέπει να καταλάβουν ότι έχουμε τεράστια δύναμη αν συνεργαστούμε».

Για το παιχνίδι με την Οστάνδη, τόνισε: «Πάντα έχει ενδιαφέρον ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι, άσχετα αν δεν πάμε στην επόμενη φάση. Είχαμε κάνει καλό παιχνίδι στο Αβελίνο, αλλά χάσαμε στις λεπτομέρειες. Θέλουμε να είμαστε καλοί κοντά στο καλάθι με την Οστάνδη. Έχουν έμπειρα παιδιά, ξέρουν να παίζουν. Είναι χρόνια πρωταθλητές στο Βέλγιο και το ίδιο θα γίνει και αυτή τη σεζόν. Εμείς θέλουμε να παίξουμε καλύτερα από το προηγούμενο παιχνίδι, που ήταν καλό, αλλά δεν τα καταφέραμε. Να έρθει ο κόσμος να μας δει, για να παίξουμε καλά».

Σχετικά με το σενάριο της ευρωπαϊκής συνέχειας στο FIBA Europe Cup απάντησε: «Είναι δύσκολο να συνεχίσει η ομάδα στο FIBA Europe Cup, γιατί είμαστε λίγοι και είχαμε και τραυματισμούς. Πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Αν χρειαστεί, θα παίξουμε κι εκεί, αλλά προς το παρόν έχουμε το αυριανό ματς και θέλουμε να παίξουμε καλά».

Για την ομάδα του, γενικότερα, φάνηκε αισιόδοξος: «Μπορεί να έχουμε χάσει κάποια ματς, αλλά δείχνουμε σημάδια βελτίωσης. Όταν έχεις λίγες εναλλακτικές λύσεις, αυτό δημιουργεί σκαμπανεβάσματα. Θεωρώ ότι με την Οστάνδη θα τα καταφέρουμε».