Γιαννάκης: «Θέλουμε να παίζουμε τέτοια ματς, ακόμα κι αν τα χάνουμε»

0

Ο Άρης προσπάθησε πολύ στον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, όμως στο τέλος λύγισε στην ανωτερότητα των Πειραιωτών, με τον Παναγιώτη Γιαννάκη να τονίζει ότι η ομάδα του χρειάζεται τέτοια παιχνίδια ακόμα κι αν δεν τα κερδίζει.

Ο προπονητής των «κίτρινων» είπε αρχικά: «Μπορώ να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου, γιατί έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Είχαν δείξει μια όχι και τόσο καλή εικόνα στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, αν και δεν ήταν η πραγματική διαφορά των δύο ομάδων εκείνη. Ήμασταν μαχητικοί, έτοιμοι από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Χάσαμε εύκολα λέι απ, θα ήταν διαφορετικό το σκορ και στο τέλος του παιχνιδιού δεχθήκαμε πέντε τρίποντα.

Προσπάθησαν τα παιδιά, είχαμε ευκαιρία να πάρουμε το ματς, αλλά δεν καταφέραμε να έχουμε αποφάσεις για σκορ με λίγο πιο ήρεμη αντιμετώπιση στο τέλος. Είμαστε σε καλό δρόμο. Θέλουμε να παίζουμε τέτοια ματς, ακόμα κι αν τα χάνουμε. Τα χρειάζονται τα παιδιά μας. Τέτοια ματς θα μας εξελίξουν.

Μας μένει η πικρή γεύση γιατί είχαμε ευκαιρία, αλλά θα συνεχίσουμε και σιγά σιγά θέλουμε να χτίσουμε την ικανότητα των παιδιών να διαχειρίζονται αντιπάλους τέτοιου επιπέδου. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, που άντεξε στην πίεσή μας και έβαλε μεγάλα σουτ στο τέλος. Παίκτης του Ολυμπιακού μπορεί να βγάλει την μπάλα από την τσέπη και να τη βάλει στο καλάθι, είναι σε υψηλό επίπεδο, είναι πιο σκληρός, πιο έτοιμος, επειδή παίζει στο υψηλό επίπεδο. Εμείς πρέπει να έχουμε υπομονή και επιμονή.

Όταν παίζεις με τέτοιες ομάδες οι παίκτες έχουν περισσότερη συγκέντρωση, μεγαλύτερο κίνητρο, αλλά συγχρόνως ξέρουν ότι οι αντίπαλοι θα εκμεταλλευτούν πράγματα που θεωρείς απλά, θα εκμεταλλευτούν τα παιδαριώδη λάθη. Θέλει χτίσιμο, δεν είναι απλό ένας παίκτης που παίζει σε ομάδα για 8-10 νίκες τη χρονιά να μπει και να παίξει σε ομάδα για 1-2 ήττες τη χρονιά. Θέλει χρόνο, δεν γίνεται ποτέ εύκολα. Κάθε παιδί έχει τη συναισθηματική νοημοσύνη του, δεν ακολουθεί με λογική και δεξιότητα πάντα ένα παιχνίδι. Είναι μεγάλος κόπος, θέλει μάχη μεγάλη, δεν θα είναι εύκολο. Το ξέραμε από την αρχή. Είχαμε καλές αποφάσεις σαν ομάδα, διαβάσαμε προβλήματα, θέλουμε να το κάνουμε πολύ για μεγαλύτερο διάστημα και με περισσότερους παίκτες».

Ενώ για τη χαμηλή παραγωγικότητα της ομάδας του σχολίασε: «Αμαρκάριστα σουτ βγαίνουν, αλλά δεν μπαίνουν. Θέλουμε χρόνο σαφώς, θέλουμε βελτίωση στην εκτέλεση, στις αποστάσεις. Ήταν αρκετά τα χαμένα εύκολα σουτ σήμερα, αλλά δεν ήταν η ομάδα για να βάλει 49 πόντους.

Ξέρουμε ότι είμαστε μια ομάδα που ο κόσμος περιμένει να κερδίσουμε. Σήμερα ο κόσμος πιστεύω ότι έφυγε καλά. Παίξαμε σαν ίσος προς ίσο απέναντι σε μια ομάδα που διεκδικεί το πρωτάθλημα Ευρώπης»

Coffee House