Γιατί ΔΕΝ έπρεπε να μετρήσει το “τρελό” τρίποντο του Μπρίτζες (vid)

0

Διαβάστε γιατί το απίστευτο τρίποντο του Μάικλ Μπρίτζες στην εκπνοή του μικρού τελικού των ΗΠΑ με τον Καναδά δεν έπρεπε να μετρήσει. Ευτυχώς που κέρδισε ο Καναδάς δηλαδή…

Image

Σύμφωνα με τους ειδικούς υπήρχε παράβαση του σουτερ πριν την ισοφάριση της Αμερικής στον μικρό τελικό στο τέλος του αγώνα. Η οποία δεν δόθηκε και στην συνέχεια πέτυχαν το τρίποντο και πήγε παράταση.

Ο κανονισμός λέει πως οι πέντε παίκτες που παίρνουν θέση για το ριμπάουντ όταν εκτελούνται βολές έχουν δικαίωμα να μπουν στο “ζωγραφιστό” όταν φύγει η μπάλα από τα χέρια του εκτελεστή. Ο σουτέρ και οι υπόλοιποι παίκτες που βρίσκονται έξω από τη γραμμή του τριπόντου μπορούν να μπουν όταν η μπάλα ακουμπήσει στη στεφάνη. ΟΧΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ.

Στην συγκεκριμένη φάση ο γκαρντ των Νετς φαίνεται ότι δεν περίμενε η βολή του να βρει στη στεφάνη πριν διεκδικήσει το επιθετικό ριμπάουντ. Στο καρέ – καρέ φαίνεται πως είναι οριακά παράνομη η είσοδός του στη ρακέτα. Προφανώς και η φάση δεν είναι 100% ξεκάθαρη αλλά μάλλον δεν είναι και νόμιμη.

Επίσης, ο Αρ Τζέι Μπάρετ του Καναδά, ο οποίος αν και δεν έχει έχει ουσιαστική συμμετοχή στη φάση, φαίνεται να μπαίνει νωρίτερα στη ρακέτα.


Image
Coffee House