Γιατί ο Σφαιρόπουλος κατέληξε στον Μπιρτς…

0
Μπιρτς

Μετά τους Κάιλ Χάινς, Τζόι Ντόρσεϊ, Μπράιαντ Ντάνστον και Οθέλο Χάντερ, ο Ολυμπιακός αποφάσισε τελικά να ακολουθήσει την ίδια επιτυχημένη συνταγή: Κεμ Μπιρτς, λοιπόν! Γιατί, όμως;

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος “χτένιζε” εδώ και καιρό την αγορά για να βρει έναν πιο “βαρύ” ψηλό, ο οποίος θα μπορούσε να παίξει και πλάτη, δημιουργώντας γενικότερα παιχνίδι από το low post. Υπάρχει τέτοιος παίκτης στην Ευρώπη και μας το κρύβετε;

Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι, αλλά πλέον δεν έρχονται στην Ελλάδα. Μας αρέσει ή δεν μας αρέσει να το ακούμε, τα μεγάλα συμβόλαια πάνε πλέον αλλού: Ρωσία, Τουρκία, Ισπανία κτλ… Σίγουρα για τα δεδομένα της εποχής οι Αγγελόπουλοι δίνουν μεγάλα ποσά. Αλλά καμία σχέση με αυτά του παρελθόντος. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Κάθε άλλο.

Από τότε που σταμάτησαν να τα… σκάνε χοντρά και να προχωρούν σε πιο ψαγμένες και συνετές επιλογές, δικαιώνονται πανηγυρικά, προσθέτοντας στη συλλογή τους δύο Ευρωλίγκες και έναν χαμένο τελικό. Και μάλιστα με το 1/3 των μπάτζετ των άλλων φιναλίστ.

Φέτος, δεν πήγαν ούτε στους “8”. Ε, και; Ο τραυματισμός του Γιανγκ ήταν μεγάλη πληγή και σίγουρα επηρέασε. Στόχος είναι να γίνουν οι απαραίτητες προσθήκες και να φτιαχτεί μια ομάδα ικανή να πάει στο Φάιναλ Φορ και να διεκδικήσει την Ευρωλίγκα. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ξέρει τον τρόπο για να το πετύχει, αρκεί να χει και τα κατάλληλα “βέλη” στη φαρέτρα του.

Πώς κατέληξε στον Μπιρτς; Ο Καναδός πληρεί όλες τις προδιαγραφές για να αποτελέσει τη νέα μεγάλη αποκάλυψη των Πειραιωτών. Στην Τουρκία έκανε φοβερά πράγματα. Παρότι πρόκειται για πολύ υψηλού επιπέδου πρωτάθλημα, ήταν εκ των κορυφαίων ψηλών της λίγκας και απέδειξε πως έχει προοπτική.

Δεν έχει ιδιαίτερες κινήσεις κοντά στο καλάθι. Μπορεί να τελειώσει καλά με hook και θα τον απολαύσουμε να κάνει πολλά εντυπωσιακά καρφώματα. Μένει να δούμε πώς θα ανταποκριθεί στο πικ εν ρολ με τον Βασίλη Σπανούλη. Αν “δέσουν” μεταξύ τους και βρει σωστά πατήματα και τελειώματα μετά από σκριν, τότε θα είναι ένας από τους επόμενους μεγάλους ψηλούς στην Ευρώπη.

Το μεγάλο του ατού νομίζουμε πως είναι η άμυνα. Δεν είναι τόσο αδύναμος, όσο ο Χάντερ για να τον σημαδεύουν, αλλά ούτε και τόσο γρήγορος σαν τον προκάτοχό του για να γίνονται αλλαγές σε όλα τα σκριν. Είναι φοβερός ριμπάουντ και μπλοκέρ με μεγάλο άλμα και σωστό τάιμινγκ.

Ο Σφαιρόπουλος τον πιστεύει πολύ και φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα επιβλητικό δίδυμο στο “5”, μαζί με τον Πάτρικ Γιανγκ. Σίγουρα υπάρχει ρίσκο, καθώς είναι και οι δύο άπειροι, με ελάχιστες παραστάσεις από την Ευρώπη και συγκεκριμένα από την Τουρκία. Αν εξελιχθούν όπως αναμένεται, τότε με μια καλή προσθήκη στα γκαρντ και ένα ακόμα “τεσσάρι”, ο Ολυμπιακός θα είναι ικανός να διεκδικήσει επί ίσοις όροις την Ευρωλίγκα.

superbasket.gr