Γκάλης: «Θα τρελαινόμουν αν μου έλεγαν να παίξω σε άδειο γήπεδο – Το μήνυμά μου στον Γιάννη…»

0

Ο Νίκος Γκάλης μίλησε σχετικά με όλες τις μπασκετικές εξελίξεις εν μέσω κορωνοϊού, τις εκλογές της ΕΟΚ και το βραβείο του MVP του ΝΒΑ, το οποίο κατέκτησε για δεύτερη χρονιά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο Μεγάλος Νικ του ελληνικού μπάσκετ δήλωσε μεταξύ άλλων σε διαδικτυακή εκπομπή, η οποία ήταν αφιερωμένη στο Εργασιακό Πρωτάθλημα EKA BASKETBALL, που φέρει το όνομά του:

Για την είσοδο στο Hall of Fame πριν από τρία χρόνια: «Το σκέφτομαι πολλές φορές. Ήμουν ένα φτωχόπαιδο, μεγάλωσα στους δρόμους. Έπαιξα μπάσκετ και έφτασα στο μεγαλύτερο σημείο, μπήκα στο Hall of Fame. Ήταν απίστευτο, ήμουν μέσα σε μεγαθήρια που θαύμαζα όταν ήμουν μικρός. Ήταν μια απίστευτη βραδιά, ένα παραμύθι».

Για τον αθλητισμό εν μέσω πανδημίας: «Είναι μια δύσκολη εποχή για όλους, το ίδιο ισχύει και για τον αθλητισμό και το μπάσκετ. Αν έπαιζα αυτή την εποχή, θα είχα τρελαθεί με την ιδέα ότι δεν μπαίνει ο κόσμος στο γήπεδο. Δεν παίζουμε μόνο για τον εαυτό μας. Οι πιο πολλοί παίζουμε για τον κόσμο».

Για τον MVP Γιάννη Αντετοκούνμπο και τη συμβουλή του στον «Greek Freak»: «Θα του έδινα το χέρι μου και θα του έλεγα συγχαρητήρια. Ο Γιάννης είναι φοβερός τρομερός παίκτης. Δεν τον έχω γνωρίσει από κοντά αλλά πιστεύω πως είναι και πολύ καλό παιδί. Αυτή την εικόνα μου βγάζει. Αυτό που θα του έλεγα θα ήταν να μην νομίζει πως έφτασε εκεί που έφτασε και να χαλαρώσει. Να μην τα παρατήσει. Είναι πιο εύκολο να ανέβεις ψηλά και πιο δύσκολο να κρατηθείς ψηλά.

Με κάνει να νιώθω περήφανος. Μεγάλωσε ξέροντας τι έχουμε προσφέρει, ποιος ήμουν. Του δώσαμε κίνητρο για να παίξει το άθλημα. Είχε κάποια βάση εδώ στην Ελλάδα. Πιο παλιά σε αυτή τη χώρα μπορεί να μην την είχε. Με ευχαριστεί πάρα πολύ ότι άρεσε το μπάσκετ σε αυτό το παιδί. Μας είδε εκείνη την εποχή. Με το ταλέντο του έγινε αυτός που είναι σήμερα».

Για το αν του έχει γίνει πρόταση να αναμιχθεί στην ΕΟΚ ή αν έχει περάσει από το μυαλό του αυτή η προοπτική: «Βοηθούσα στο παρελθόν και θα συνεχίσω να βοηθάω. Με ξέρετε καλά, δεν είμαι άνθρωπος που θέλω να φαίνομαι. Αλλά, όταν με ρωτούν, βοηθάω. Από εκεί και μετά, εύχομαι αυτός που θα αναλάβει να τα αγαπάει το μπάσκετ και να το κάνει πρώτα για το μπάσκετ και μετά για τον εαυτό του».