Γυναικείο: Μια αναμενόμενα, συναρπαστική «κούρσα» αρχίζει!

0

Χθες, δόθηκε το πρώτο τζάμπολ στο Πρωτάθλημα Ανδρών και σήμερα, σειρά παίρνουν οι κοπέλες!

Ένα αναμενόμενα συναρπαστικό πρωτάθλημα… αρχίζει σε κάτι λιγότερο από δυο ώρες (από τη στιγμή ανάρτησης του παρόντος δηλαδή) και αυτό, καθώς, ναι μεν οι εκτιμήσεις θέλουν τα «δυο ιερά τέρατα», κατακτήσεων των τίτλων, Κεραυνό και ΑΕΛ, να είναι ξανά επί των επάλξεων, όμως υπάρχει πλέον και η Ανόρθωση, που προβάλλει ως απειλή, είτε άμεσα, είτε μελλοντικά!

Ειδικά όμως για την Ανόρθωση, τονίζεται η ιστορική αναφορά, που έχει να κάνει με την παρθενική της συμμετοχή στο Πρωτάθλημα Γυναικών, που ούτως ή άλλως, αποκτά μιαν ξεχωριστή απόχρωση!

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά τα τρία σημερινά παιχνίδια (με τον κυρίαρχο των τελευταίων χρόνων, Κεραυνό να έχει ρεπό), το παιχνίδι που ξεχωρίζει, είναι αυτό που θα γίνει στο «Ν. Σολομωνίδης», όπου η ΑΕΛ υποδέχεται την Ανόρθωση!

Παιχνίδι που θα ξεκινήσει στις 12:00 και ενώ την ίδια ώρα, λίγα χιλιόμετρα παραπέρα, στην αίθουσα «Σπύρος Κυπριανού», η Αναγέννηση Γερμασόγειας, θα αναμετρηθεί με την ΕΝΑΔ.

Το τρίτο παιχνίδι της ημέρας, θα γίνει στο «Τ. Παπαδόπουλος-Ελευθερία», με την ΕΘΑ, που μετά από χρόνια, επανέρχεται στο Γυναικείο πρωτάθλημα, να αντιμετωπίζει μιαν άλλη νεοσύστατη δύναμη στο Γυναικείο καλαθοσφαιρικό χώρο, την ομάδα του Phoenix MJ Basket Plus.

Το παιχνίδι αυτό, θα ξεκινήσει στις 16:00.

Εκτιμήσεις για ΑΕΛ – Ανόρθωση

Αναμένονται τρία συναρπαστικά παιχνίδια! Βέβαια, στο επίκεντρο είναι η αναμέτρηση που θα γίνει στην έδρα της ΑΕΛ και αυτό από τη στιγμή που οι γαλαζοκίτρινοι, μέσω των κινήσεων που είχαν κάνει το καλοκαίρι και όπως (απ)έδειξαν και στο παιχνίδι του Σούπερ-καπ, έχουν τη δυναμική για να διεκδικήσουν στα ίσα τα σκήπτρα από τον Κεραυνό!

Όσο για την Ανόρθωση, μέσα από τα όσα παρουσίασε κατά την προετοιμασία της, αλλά και το ποιοτικό υλικό που έχει εντάξει στο δυναμικό της, προβάλλει ως «απειλή για τους δυο», όσο και αν στην ίδια την «κυρία», οι τόνοι κρατιούνται χαμηλά… διά σπάθης!

Εννοείται ότι ασφαλή συμπεράσματα δεν θα εξαχθούν μέσα από το σημερινό παιχνίδι, (αλλά σε βάθος χρόνου) και πόσο μάλλον όταν μιλάμε για παιχνίδι πρεμιέρας.

Για τα άλλα δυο

Αναγέννηση Γερμασόγειας και ΕΘΑ, προβάλλουν ως φαβορί για το ροζ φύλλο, στα σημερινά παιχνίδια πρεμιέρας. Ακριβώς όμως επειδή πρόκειται για παιχνίδια πρεμιέρας, αυτός ο ορισμός, μάλλον κάπου… ξεθωριάζει.

Διότι δεν υπάρχει πλήρης εικόνα, τόσο όσον αφορά το βαθμό ετοιμότητας, αλλά και σαφούς εικόνας του αντιπάλου.

Τόσο η ΕΝΑΔ, όσο και το Phoenix MJ Basket Plus, διαθέτουν νεανικά σύνολα, με ενθουσιασμό, αλλά και χωρίς άγχος.

Επομένως, αυτό το σκεπτικό, πιθανόν να δημιουργήσει… θέματα στους σημερινούς τους αντιπάλους!