Η Ευρωλίγκα ψάχνει τρόπο να γίνουν… 78 αγώνες! Μα πώς;

0

Ο Δημήτρης Κοντός γράφει για το plan b αλλά και το plan c της Ευρωλίγκας και εξηγεί πως τα δεδομένα δεν οδηγούν σε κανένα πλάνο με τον Βατούτιν να λέει όλη την αλήθεια.

Η Ευρωλίγκα συνεχίζει να κρατά ανοικτό το παράθυρο της ολοκλήρωσης των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ρίχνοντας στο …τραπέζι νέα πλάνα προκειμένου να πραγματοποιηθεί αυτό. Την ίδια ώρα ο κορωνοϊός σαρώνει την Ευρώπη και ειδικά την Ιταλία και την Ισπανία όπου βρίσκεται το διευθυντήριο της λίγκας. Χιλιάδες νεκροί, ανυπολόγιστη οικονομική ζημιά και μια καθημερινότητα που παραπέμπει σε Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο. Αν μέσα σε αυτή την κατάσταση η Ευρωλίγκα βρει τρόπο να χωρέσει 78 αγώνες που απομένουν για την ομαλή ολοκλήρωση του format τότε θα μιλάμε για ένα μεγάλο θαύμα. Θα μιλάμε για την πιο αισιόδοξη νότα και εξέλιξη σε 50 – 60 ημέρες από σήμερα. Και όλα αυτά έχοντας προηγηθεί μια περίοδος 28 ημερών που αφορά τις 14 ημέρες καραντίνας των μελών των ομάδων και των 14 ημερών της μίνι προετοιμασίας για τους ανενεργούς αθλητές. Αυτά τουλάχιστον υποστήριξε ο Εντ Σκοτ (επιχειρησιακός διευθυντής της Ευρωλίγκας) στην τοποθέτηση που έκανε στην ισπανική «El Pais».

Από την άλλη, υπάρχουν πληροφορίες πως εξετάζεται ή εξετάστηκε και ένα ακόμη πιο απλό πλάνο μιας τελικής φάσης (final 8) που θα παραπέμπει στο ισπανικό σύστημα του Κυπέλλου και μοιάζει με αυτό που σχεδιάζει η ΦΙΜΠΑ για τον Οκτώβρη. Με τη διαφορά πως στην Ευρωλίγκα σκέφτηκαν κάτι τέτοιο να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο με τις ομάδες που απαρτίζουν την πρώτη οκτάδα.

Διαβάστε περισσότερα στο SDNA