Η Ευρώπη τη στέλνει στην κορυφή της Κύπρου

3

Ο Δημήτρης Κοντός γράφει για την ολοκλήρωση των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της Πετρολίνα ΑΕΚ που την οδηγούν στο Πρωτάθλημα

Το βράδυ της Τετάρτης η Πετρολίνα ΑΕΚ ολοκλήρωσε το φετινό της Ευρωπαϊκό ταξίδι βγάζοντας ένα άκρως ανταγωνιστικό πρόσωπο στην έδρα της Ντιναμό Σάσαρι. Μάλιστα, αν η Κυπριακή ομάδα κατάφερνε ν’ αντέξει για λίγα λεπτά παραπάνω ήταν ολοφάνερο πως θα διεκδικούσε μια τεράστια νίκη κόντρα στην καλύτερη ομάδα του ομίλου. Στο τέλος, όμως, η ποιότητα και οι περισσότερες λύσεις των Ιταλών «μίλησαν» και έτσι μείναμε να κάνουμε λόγο για την καλή εικόνα της αξιόμαχης ΑΕΚ που κατάφερε να φτάσει στους «16» της διοργάνωσης.

Πλέον, όλο το βάρος για τους Λαρνακείς πέφτει στη διεκδίκηση του Κυπριακού Πρωταθλήματος όπου κατά την ταπεινή μας άποψη είναι και το μεγάλο φαβορί για να το κατακτήσει. Ο λόγος; Είναι ο προφανής. Οι εικόνες, οι εμπειρίες και η διαδρομή στα ευρωπαϊκά σαλόνια μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου δίνει ένα τεράστιο πλεονέκτημα για το συγκρότημα του Δημήτρη Κουκούρη. Μπορεί οι ανταγωνιστές της να είχαν περισσότερο χρόνο για ξεκούραση ή προπονήσεις αλλά αυτό που κέρδισε με τη φετινή της παρουσία η ΑΕΚ ξεπερνά αυτή την παράμετρο.

Οι αγώνες υψηλότατου βαθμού δυσκολίας που έδωσε σε συνάρτηση με την ανταγωνιστική εικόνα που έβγαλε πάνω στο παρκέ θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του Πρωταθλήματος. Αν και εφόσον ο Κουκούρης καταφέρει να μετατρέψει αυτή την ευρωπαϊκή πορεία σε πλεονέκτημα τότε η ΑΕΚ θα είναι ένα βήμα εμπρός από τους υπόλοιπους στα ματς που θα κρίνουν το Πρωτάθλημα. Αν θυμάστε από τον Οκτώβριο λέγαμε σε κάθε ματς για το Eurocup πως το θέμα είναι να κερδίσει εμπειρίες η ΑΕΚ και να μετρήσει τις δυνάμεις της. Μόνο και μόνο το γεγονός, λοιπόν, πως κρατήθηκε στη διοργάνωση μέχρι τον Φλεβάρη αποτελεί ένα μεγάλο παράσημο. Επίσης, νίκες όπως αυτές στην Ολλανδία με τη Γκρόνιγκεν αποτελούν οδηγό για τη συνέχεια ενώ βραδιές όπως αυτές στην έδρα της Βαρέζε και της Σάσαρι τα πιο σημαντικά μαθήματα για τους Πρωταθλητές που μόνο κερδισμένοι βγήκαν από αυτή τη διαδικασία.

ΥΓ: Η επιστροφή του Ντουρέν είναι ένας άκρως σημαντικός παράγοντας για την Πετρολίνα ΑΕΚ.