Η λεπτομέρεια ήταν οι εύστοχες βολές του Άρη και του Νίκου

1

Ο Ταιρίκ Ντουρέν έδωσε προβάδισμα 4 πόντων στους Λαρνακείς (83-79) και εάν ευστοχούσε στην ελεύθερη βολή θα έδινε αέρα 5 πόντων στην ομάδα του.

Εκεί φάνηκε ότι η πλάστιγγα έγειρε οριστικά στην πλευρά της ΑΕΚ όμως ο Λείβας γύρισε πάλι σε άμυνα ζώνης με 50 δευτερόλεπτα για τη λήξη. Ο Μπιγκς πέτυχε το καλάθι για το 85-82 όμως η απάντηση ήρθε αμέσως με το κάρφωμα του Ουίλις για το 85-84.

Στη συνέχεια ο Ιάκωβος Παντελή επέλεξε να πάει σε μια γρήγορη επίθεση και όχι μόνο αστόχησε αλλά στην προσπάθεια του να πάρει το ριμπάουντ έκανε και φάουλ στον Άρη Κορωνίδη στέλνοντας τον στη γραμμή της φιλανθρωπίας για το 85-86. Η επόμενη επίθεση της ΑΕΚ ήταν μπερδεμένη με τους διαιτητές να δίνουν jump ball και το βελάκι να δείχνει Κεραυνό, με την ομάδα του Κουκούρη να στέλνει στις βολές τον Νίκο Στυλιανού που ήταν αλάνθαστος. Στη συνέχεια ο Λείβας έδωσε εντολή για φάουλ και ο Τζακ Π αστόχησε στις 1η από τις 2 βολές και εν συνεχεία έστειλαν τον Ουίλις που τον μιμήθηκε για το 86-89.

Μπορεί το συγκεκριμένο να είναι σύμπτωση, μπορεί να λέει πολλά αλλά και τίποτα. Η ουσία είναι όμως ότι σε τέτοια παιχνίδια που κρίνονται κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες η ψυχραιμία/ευστοχία στις ελεύθερες βολές είναι η λεπτή γραμμή που διαχωρίζει την νίκη από την ήττα, την επιτυχία από την αποτυχία, τον Κυπελλούχο από τον Φιναλίστ.

Οι 2 Κύπριοι του Κεραυνού (Στυλιανού και Κορωνίδης) απέδειξαν περίτρανα το “κρύο” αίμα τους και πιθανότατα οι 4/4 δικές τους ελεύθερες βολές να ήταν η λεπτομέρεια που έγειρε την πλάστιγγα και έστειλε το Κύπελλο στο Στρόβολο.