Η Μαρίσσα Πάγκαλος σε μια εξομολόγηση αποκλειστικά στο CB

0

Αμέσως μετά την κατάκτηση του τροπαίου Μικρών Χωρών Ευρώπης στο Γυναικείο Μπάσκετ συνομιλήσαμε με τη Μαρίσσα Πάγκαλος. Η διεθνής παίκτρια μας εξομολογήθηκε τα συναισθήματα της, μας μίλησε για την περηφάνια που την διακατέχει όταν παίζει με το εθνόσημο και μας είπε επίσης για τα μελλοντικά της πλάνα.

Ποια είναι τα συναισθήματα σου μετά την κατάκτηση του τροπαίου Μικρών Χωρών Ευρώπης; Πως νιώθεις;

Είμαι πολύ περίφανη! Έχουμε γράψει ιστορία για τη Γυναικεία Καλαθόσφαιρα και ήταν μια εμπειρία πραγματικά μοναδική!

Πόσο δύσκολη ήταν η κατάκτηση του τροπαίου;

Σίγουρα χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία και τις ώρες που βάλαμε στο γίπεδο τίποτα δεν θα ήταν εφικτό. Καθόλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και ιδιαίτερα  κατά την περίοδο του τουρνουά είμαστε συγκεντρωμένες στον στόχο, που ήταν η νίκη σε κάθε αγώνα. Δουλέψαμε σκληρά για το αποτέλεσμα αυτό

Πόσο σημαντική είναι για τη Γυναικεία Καλαθόσφαιρα της Κύπρου αυτή η κατάκτηση; Και τι σημαίνει αυτή η κατάκτηση για εσένα;

Πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ σημαντική! Είναι από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις που έχουμε καταφέρει σαν Γυναικεία Εθνική. Εύχομαι με αυτή την κατάκτηση να ενδιαφερθεί περισσότερος κόσμος κόσμος για το Γυναικείο και να ξεκινήσουν περισσότερα μικρότερα κοριτσάκια το Μπάσκετ.

Σε προσωπικό επίπεδο, μόνο περηφάνια με γεμίζει το γεγονός και μου δίνει δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπώ και να βοηθώ τη χώρα μου όποτε μου το ζητήσει.

Τι άλλο θέλεις να κάνεις μελλοντικά με την Εθνική;

Να πάμε όσο πιο ψηλά στους ΑΜΚΕ και θα ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να πάμε να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα και εκεί. Γενικά να συνεχίσει την ανοδική της πορεία η Εθνική μας στις διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχει.

Από το εξωτερικό έχεις εμπειρίες, όπως για παράδειγμα στη Γερμανία. Τώρα είσαι Αυστραλία. Πως είναι να παίζεις στο εξωτερικό μακριά από την πατρίδα σου;

Είμαι στην Αυστραλία από τον Απρίλη που ξεκίνησε η σεζόν εκεί και επιστρέφω τώρα για να τελειώσω τη σεζόν. Αν και έχει φορές που είναι δύσκολο να είμαι μακριά από το σπίτι μου, την οικογένεια μου και τους φίλους μου, οι εμπειρίες που έχω ζήσει μέχρι στιγμής στο εξωτερικό είναι τρομερές. Βλέποντας και παίζοντας σε διάφορα πρωταθλήματα με έχει βοηθήσει πολύ στο να βελτιώσω το παιχνίδι μου.

Πως είναι το επίπεδο στο πρωτάθλημα στην Αυστραλία; Πόσο δύσκολο είναι το επίπεδο να αγωνίζεσαι εκεί;

Είνια ψηλό το επίπεδο στην Αυστραλία. Πιστεύω πως ανταποκρίθηκα αρκετά καλά στο πρωτάθλημα

Ποιιο είναι οι στόχοι σου στη νέα αγωνιστική περίοδο;

Να συνεχίσω να κάνω βήματα προς τα πάνω στην καριέρα μου και να συνεχίσω να ψάχνω νέες προκλήσεις.

 

Με την ολοκλήρωση του αγώνα με την Ανδόρα και την κατάκτηση του τροπαίου η Πάγκαλος παρέδωσε συνέντευξη και στην κάμερα της Ομοσπονδίας και μπορείτε να την παρακολουθήσετε ΕΔΩ.

Coffee House