Η… μεγαλοκοτσάνα και η… κουτουλιά του Νεοκλή, με τη Βέντσμπιλς που απέφερε αποκλεισμό!

0
  • Αύριο, ο ΑΠΟΕΛ υποδέχεται την Βέντσμπιλς Λετονίας, για τη 2η αγωνιστική στον 3ο όμιλο του FIBA Europe cup, στο παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο Τ. Παπαδόπουλος Ελευθερία και θα ξεκινήσει στις 18:00.

Ωστόσο, οι γαλαζοκίτρινοι έχουν και προϊστορία με την ομάδα της Λετονίας και σε αυτήν την προιοστορία, πρωταγωνιστής, ήταν ο μεσιέ Θεοχαρίδης, ιδιοκτήτης του Cyprusbasket!

Ήταν η αγωνιστική περίοδος 1998-1999, όταν οι γαλαζοκίτρινοι μετείχαν στον 7ο όμιλο του Σαπόρτα, στον οποίο μετείχαν και άλλες πέντε ομάδες, μεταξύ των οποίων και η αυριανή τους αντίπαλος.

Ήταν το παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής, όταν ο ΑΠΟΕΛ έπαιζε την πρόκριση στη φάση των 32, όπως και οι γηπεδούχοι, καθώς το παιχνίδι έγινε στη Λετονία.

Να σημειώσουμε πρώτα, ότι ο αποστολή της ομάδας, είχε υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία, λόγω καθυστερημένης πτήσης (στις πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες… είδηση είναι να φεύγει πτήση στην ώρα της) και είναι δε, χαρακτηριστικό, ότι η αποστολή, έφθασε στο γήπεδο… δέκα μόλις λεπτά πριν από το προκαθορισμένο τζάμπολ!!!

Με το σκορ λοιπόν στο 72-72 και με τον ΑΠΟΕΛ να έχει την τελευταία επίθεση, ο Θεοχαρίδης επιχείρησε λέιαπ, για να σκοράρει και να δώσει τη νίκη στην ομάδα του, καθώς το χρονόμετρο έπεφτε στο μηδέν και ενώ είχε ακροβολισμένους τους Άιζακ Μπέρτον και Νικόλα Ιωάννου, έτοιμους να πάρουν τη μπάλα και να σκοράρουν.

Από πλευράς Λετονών, υπήρχε μόνο ένας παίκτης στην άμυνα και σα να μην… έφθανε στο μεσιέ Θεοχαρίδη, να θέλει να σκοράρει… έριξε και μια μεγαλοπρεπή κουτουλιά (άουτς) στο Λετονό αμυντικό!

Ο μεσιέ Θεοχαρίδης λοιπόν, προτίμησε να πάρει τη… δόξα του ήρωα, αλλά μάλλον… μπινελίκια πήρε, καθώς το παιχνίδι χάθηκε στην παράταση και όχι μόνο αυτό!

Στην τελευταία αγωνιστική, ο ΑΠΟΕΛ υποδέχθηκε την πανίσχυρη Μπανταλόνα, από την οποία έχασε με έναν πόντο στα τελευταία δευτερόλεπτα!

Μεσιέ Θεοχαρίδη! Δεν θα μπω στον κόπο να σου βρω και φωτογραφία! Βρες εσύ αυτήν με την… κουτουλιά!

Coffee House