Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε

0

Πως το λέει η παροιμία; “Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε”. Η χθεσινή ήττα της Κύπρου από την Μάλτα απαντά ξεκάθαρα πως “στραβά αρμενίζουμε”.

Μέχρι πρότινος θεωρούσα αδιανόητο να σκεφτώ καν το ενδεχόμενο της ήττας της εθνικής ομάδας από ένα «χωριό». Δε θέλω να υποτιμήσω το νησί της Μάλτας, αλλά μη γελιόμαστε… Χωριό είναι.
Για μένα δε φταίει ούτε ο προπονητής ούτε οι παίκτες. Για την ακρίβεια φταίνε, αλλά λιγότερο σε σχέση με τις ομάδες.

Το κακό ξεκινάει από τους συλλόγους οι οποίοι εμπιστεύονται αποκλειστικά και μόνο ξένους παίκτες. Μπορεί ο Κεραυνός και η ΑΕΚ να έχουν δύο τρεις γηγενείς παίκτες με χρόνο συμμετοχής, αλλά πέραν τούτων τι γίνεται. Οι ομάδες οφείλουν να στηρίξουν τους Κύπριους παίκτες κι ας θυσιάσουν 1-2 ήττες στο πρωτάθλημα. Μακροπρόθεσμα θα κερδίσουν και αυτές και η εθνική ομάδα.

Είχα την τύχη να δω από το LIVE Streaming το τουρνουά «2on2» κι έβλεπα σε εκατοντάδες παιδάκια τη λαχτάρα να παίξουν. Επιαναν τη μπάλα και ήταν σα να αγκαλιάζουν τον κόσμο. Νομίζω πως ξεκάθαρα πρέπει να αλλάξει η λογική του πρωταθλήματος. Να μειωθούν κάπως οι θέσεις των ξένων και να προωθηθούν γηγενείς παίκτες.

ΥΓ Αν συνεχίσουμε να μην δίνουμε προτεραιότητα στο Κύπριο παίκτη και συνεχίσουμε να δίνουμε χρόνο και χώρο σε ξένους δεύτερης διαλογής, τότε η εθνική ομάδα θα χάνει 10-20 και 30 πόντους κάθε ματς και θα δηλώνουμε πάντοτε ευχαριστημένοι!