Η τραγωδία του 8,69.% – Η αναφορά του Πιστόλα και η… προφητεία του CB

0

Όταν μετά το πέρας του πρώτου τελικού ο προπονητής της Πετρολίνα ΑΕΚ παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της Cytavision μεταξύ άλλων έκανε μία πολύ χαρακτηριστική αναφορά.

Αναφερόμενος στις 18/37 ελεύθερες βολές της ομάδας του δήλωσε πως αν χάναμε τον αγώνα με 19 χαμένες βολές στην έδρα μας τώρα θα χτυπούσαμε τα κεφάλια μας στον τοίχο. Το CB μάλιστα πριν το Game 5 σε μια στατιστική ανάλυση για τη γραμμή της φιλανθρωπίας είχε κάνει εκτενή αναφορά στο 59% με το οποίο οι Λαρνακείς σούταραν από τη γραμμή της φιλανθρωπίας στους πρώτους 4 τελικούς, λέγοντας πως αυτό θα αποβεί καθοριστικό αν το παιχνίδι πάει κοντά.

Ώπερ και εγένετω. Η περσινή πρωταθλήτρια «πέταξε στα σκουπίδια» 17 ολόκληρες βολές, σε αγώνα που κρίθηκε στο καλάθι επιβεβαιώνοντας το 59%. Αυτό που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση όμως είναι τα «κατορθώματα» του Σακίλ Γκούντγουιν από τη γραμμή.

Ο θηριώδης σέντερ μπορεί να ήταν κατ’εξοχήν ο αδύναμος κρίκος των κιτρινοπρασίνων από τη γραμμή όμως τα στατιστικά των τελικών ξεπερνούν κάθε φαντασία. 0/9, 0/1, 2/4, 0/2 και… 0/7.

Ναι, ο Αμερικανός έβαλε στη σειρά 2 από τις 23(!) βολές που εκτέλεσε με ποσοστό 8,69%(!).