Η Βεατρίκη Ακαθιώτου μας μιλάει για την τελευταία μεγάλη επιτυχία της Εθνικής Γυναικών

0

Μιλήσαμε με την Βεατρίκη Ακαθιώτου και μας είπε πολλά και διάφορα για την Εθνική Γυναικών και την τελευταία τεράστια επιτυχία. Μιλάμε φυσικά για την κατάκτηση του τροπαίου Μικρών Χωρών Ευρωπής.

Ποια είναι τα συναισθήματα σου μετά την κατάκτηση του τίτλου Μικρών Χωρών Ευρώπης; 

Τα συναισθήματα μου είναι ανάμεικτα γιατί είναι κάτι πρωτόγνωρο για την Κύπρο και είμαι πολύ συγκινημένη και περήφανη ταυτόχρονα.

Εσύ και οι συμπαίκτριες σου δεν χάσατε ούτε ένα παιχνίδι. Πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν αυτό το επίευγμα και γιατί;

Στην αρχή στοχεύαμε για όσο πιο ψηλά γίνεται. Το ότι είχαμε 4 στα 4 (νίκες) δεν μας ξάφνιασε καθόλου. Με την βοήθεια των προπονητών και την υποστήριξη του staff και εννοείται του κόσμου, πετύχαμε το καλύτερο αποτέλεσμα που θα μπορούσαμε. Έπαιξε σημαντικό ρόλο το ότι είχαμε μία πολύ επαγγελματική προετοιμασία και αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο στην κατάκτηση του τίτλου ως αήττητες.

Με την λήξη του διαγωνισμού βραβεύθηκες με μια θέση στην καλύτερη 5αδα του διαγωνισμού. Εσύ πως νιώθεις για αυτό;

Δεν το περίμενα καθόλου, αν και προσωπικά είχα μια καλή εμφάνιση σε όλα τα παιχνίδια. Σε κάποια περισσότερο και σε άλλα λιγότερο. Είμαι πολύ χαρούμενη και περήφανη για το ότι επιλέχθηκα στην καλύτερη 5άδα, αν και ο στόχος μου ήταν ομαδικός και όχι και τόσο σε προσωπικό επίπεδο.

Αγωνίστηκες και αγωνίζεσαι στην Ρουμανία. Ποιο είναι το επίπεδο μπάσκετ στη Ρουμανία;

Ευτυχώς ή δυστυχώς το επίπεδο στη Ρουμανία είναι πιο ψηλό από ότι της Κύπρου. Είμαι σε ευχάριστη θέση να σας πω ότι φέτος μετά από αρκετά χρόνια η ομάδα μου θα αγωνιστεί στο Eurocup και είμαι πολύ χαρούμενη που βοήθησα σε αυτό το επίτευγμα.

Πως είναι να παίζεις στο εξωτερικό μακριά από την πατρίδα σου;

Είναι πάρα πολύ δύσκολο για εμένα να είμαι μακριά από την οικογένεια και τους φίλους μου, τόσο καιρό. Αλλά είμαι αφοσιωμένη στους στόχους μου και κάνω αυτό που αγαπώ. Work hard pays off αυτό είναι το μόττο μου.

Θα επέστρεφες ποτέ ξανά στην Κύπρο και αν ναι για ποιο λογο θα επέστρεφες;

Ένα πράγμα μου έμαθε η ζωή, ποτέ να μη λέω ποτέ. Δεν ξέρω τι μου επιφυλάσσει το μέλλον οπότε ότι και να πω θα είναι ψέμα.

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί σου στόχοι τόσο σε ομαδικό επίπεδο όσο και για την Εθνική Γυναικών;

Οι στόχοι μου σε ομαδικό επίπεδο είναι πάντα εννοείται η νίκη σε ότι κάνουμε, αλλά και ολόκληρης της ομάδας. Όσο για την Εθνικλη ομάδα της Κύπρου όσο πιο πολλές νίκες έχουμε τόσο πιο πολύ μας πορώνει ώστε να θέλουμε την πρώτη θέση. Επίσης με αυτούς τους στόχους και με αυτά τα αποτελέσματα πιο πολλοί οπαδοί και μη, της Καλαθόσφαιρας ακούνε για την Κύπρο. Όποτε σαν ένα μικρό νησί με αυτό τον τρόπο πολλής κόσμος μαθαίνει για την Κύπρο.