Είναι ανόητοι οι Ισλανδοί που έχουν έναν ξένο;

0

Η Εθνική Ομάδα της Κύπρου δεν κατάφερε να κάνει την τεράστια υπέρβαση απέναντι στην Ισλανδία και οι λόγοι είναι πολλοί και διάφοροι. 

Πώς η μικρή “χώρα του πάγου” κατάφερε να αλλάξει επίπεδο και να κάνει τόσο καλή πορεία στο προηγούμενο Ευρωμπάσκετ, συνεχίζοντας με καλή πορεία και στα προκριματικά;

Σίγουρα, υπάρχουν αξιόλογοι παίκτες, όμως πέραν του Stefansson (επέστρεψε φέτος στο πρωτάθλημα της χώρας) κανένας δεν είναι κάτι φοβερό. Το μυστικό κρύβεται στην ομάδα που παίζει με μεγάλη αποτελεσματικότητα σε γρήγορους ρυθμούς υπό την καθοδήγηση του Craig Pedersen.

Η συγκεκριμένη ομάδα έχει ενέργεια και ταχύτητα και σε αυτό παίζει ρόλο πως οι διεθνείς της παίζουν 40 λεπτά στις ομάδες τους. Βλέπετε η ομοσπονδία της χώρας πήρε μια μεγάλη απόφαση, έχοντας μόλις έναν ξένο στο πρωτάθλημα. Έριξε μεν το επίπεδο για ένα διάστημα, όμως δεν έμεινε στο δέντρο για να χάσει το δάσος και τα αποτελέσματα είναι εμφανή.

Εδώ δυστυχώς υπομονή δεν υπάρχει. Η ΚΟΚ μείωσε τους ξένους σε πέντε και οι αντιδράσεις ήταν έντονες. Βλέπουμε πέντε Αμερικανούς να παίζουν 35-40 λεπτά και ποιο το κέρδος; Αν όμως δε γίνουν οι Κύπριοι παίκτες πρωταγωνιστές, δεν θα υπάρξει φως στο τούνελ.

Η Ομοσπονδια θέλει να αυξήσει το ρολο των γηγενών παικτών. Να δούμε αν θα αλλάξουν ορισμένοι νοοτροπία. Το παράδειγμα των Ισλανδών βγάζει μάτια. Κι εκεί στην αρχή υπήρχαν… μουρμούρες. Τελικά, κυριάρχησε το κοινό καλό κι όχι τα προσωπικά συμφέροντα.